Pet malenkosti za močnejšo ljubezen in srečnejšo zvezo

Malenkosti, za katere si morata z dragim vsaj enkrat na mesec vzeti čas.

18.11.2017 ob 6:10

par_ljubezen_ThinkstockPhotos-875107458.jpg

Trdno in kvalitetno razmerje je mogoče primerjati maratonom, ne tekom na kratke proge. Zanj se je treba truditi vsak dan, vsak teden, vsak mesec in vse leto. Občasne romantične počitnice za trajno ljubezen ne bodo dovolj.
Imata z dragim čudovito zvezo in si želiš, da bi prav takšna tudi ostala? Torej preveri, kaj morata temu v prid storiti vsaj enkrat na mesec.

Zapustita mesto

Vzorce obnašanja, dejavnosti in navade, s katerimi je prežet vsakdan, je najlažje prekiniti s kratkim izletom. Ni treba, da bi razkošni mesečni pobegi pretirano oklestili vajin proračun, že kratki oddihi vama bodo pomagali ubežati rutini in bodo s tem v odnos prinesli svežino.

Enkrat na mesec pobegnita na bližnjo turistično kmetijo, v toplice ali samo na kosilo v sosednji kraj.

Te, pa jim recimo mikro avanture, nudijo neskončne možnosti za kvalitetno druženje, raziskovanje in spoznavanje. Ne samo novih krajev, temveč tudi drug drugega.

Zabavajta se sama

Zabave in družinski dogodki, ki jih obiskujeta kot par, so seveda čudoviti. A kljub temu se morata včasih zabavati tudi kot posameznika.

Kajti tako ti, kot on potrebujeta čas zase in za svojo družbo. S tem ne samo, da bosta okrepila zvezo, hkrati bosta ohranila lasten osebnostni prostor in identiteto.

Občasna odsotnost je plus za odnos. Verjemi.

Privoščita si romantično večerjo (ali kosilo)

V vsakodnevni naglici hrana hitro postane obveznost in ni več užitek. V norem življenskem ritmu je delo s posodo vse prej, kot veselje. Prav zato je tako pomembno, da si vsaj enkrat na mesec vzameta čas za romantični obrok.

Naj gre za večerjo v restavraciji ali tisto, ki jo bosta skupaj skuhala in se z njo razvajala doma, popolnoma vseeno je. Pomembno je le, da ne hitita, da uživata v družbi drug drugega in se med tem, ko se razvajata z okusi, osvajata s pogledi ter spogledujeta kot tedaj, ko sta bila še sveže zaljubljen par.

Obdarujta se

Ne gre za bogata darila, temveč za drobne pozornosti z velikim učinkom. Kar tako, brez posebnega vzroka.

Denimo steklenica dobrega vina, ko veš, da je imel slab dan. Ali droben spominek s poslovne poti, ki te je spomnil nanj in na to, kako rada ga imaš.

Te drobne malenkosti mu bodo brez besed povedale, da je vedno v tvojih mislih in v tvojem srcu.

Spoznajta nekaj novega

Skupaj odkrivajta nove svetove. Takšne, ki zanimajo vaju oba. Morda sta knjižna molja. Preberita novo delo in o njem razglabljata. Sta ljubitelja filmov? Enkrat na mesec pojdita v kino ali si doma zavrtita film, ki bo obema po godu. Lahko skupaj obiščeta koncert, se podata na pohodniško pot, kolesarita po neznanih poteh. Karkoli.

Nabiranje skupnih izkušenj je izjemna vez razmerja, saj med drugim zagotavlja čudovite spomine, ki jih bosta lahko obujala ob dolgih zimskih večerih.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)