15 fantov o tem, česa na prvem zmenku ne smeš početi

Če bi seveda rada šla tudi na drugega.

31.3.2018 ob 4:50

zmenek_ThinkstockPhotos-623298094.jpg

Vsak je na prvem zmenku malo nervozen ali sramežljiv. Prav tako je težko najti prave teme za pogovor. Nekateri strokovnjaki s tega področja trdijo, da nikoli ne bi smela govoriti o bivših, drugi svetujejo, da se izogibaš političnih tem, spet tretji priporočajo, da počnita nekaj zabavnega, ne da samo sedita v lokalu.

Vendar, to je teorija, ki pa v praksi ne deluje vedno. Ljudje smo namreč različni in zato osnovnega pravila, kaj početi in česa ne na prvem zmenku, ni. Je pa za ameriški Cosmopolitan 15 fantov odkrito povedalo, kdaj jim je povsem jasno, da je prvi zmenek tudi zadnji, oziroma, kaj jih odvrne od vsake misli, da bi spremljevalko videli še kdaj.

Apatičnost

"Dekle, ki jasno sporoča, da mu za nič ni mar, je negativno nastrojeno do vsega in vsakogar, me zagotovo ne prepriča. Iščem partnerja, ne nekoga, ki bi še mene vselej zamoril," Luke, 24 let.

Nesramnost

"Zame je rdeča zastava nesramnost do ljudi, s katerimi prihajava v stik, stalno preverjanje telefona in razpredanje o bivšem fantu ali prejšnjem neuspelem zmenku," Danny, 28 let.

Nezainteresiranost

"To, da me nikoli ničesar ne vpraša, pomeni samo eno: ne zanimam je," Jack, 25 let.

Govorenje o bivšemu

"Preveč govorenja o bivšem. Zlasti o tem, kakšen je bil in kaj je počel. Kakšno smešno zgodbico iz nekdanje zveze še prenesem, več pa ne," Brian, 30 let.

Preveč napačnih vprašanj

"Preveč vprašanj, s pomočjo katerih želi očitno ali prikrito ugotoviti, kakšno je moje finančno stanje. Nikomur nočem biti sponzor," Mick, 24 let.

Skakanje v besedo

"Ne prenesem, kadar me nekdo stalno prekinja in se hoče pogovarjati samo o sebi. Ko začnem govoriti o svojih hobijh, bi rad stavek dokončal, ne da mi kdo skače v besedo in za namenček pove še, da tistih, ki so meni všeč, sploh ne mara," Luke, 23 let.

Skopuštvo

"Če ni pripravljena plačati pol računa," Mathew, 28 let.

Nespoštovanje

"Nespoštljivo je pričakovati, da bo nekdo nekomu vedno na voljo. Pa naj bo to natakar ali taksist. Žensk, ki se do drugih obnašajo kot do svojih sužnjev, ne maram," Nick, 26 let.

Egocentričnost

"Ne prenesem ljudi, ki govorijo samo o sebi. Če ne more govoriti o ničemer drugem, je to rdeča zastava," Nathan, 25 let.

Zamujanje

"Če moram nekoga čakati, ker zamuja, je to slab znak. Spoštljivo je na zmenek priti pravočasno," Call, 26 let.

Pomanjkanje odgovornosti

"Veliko pritoževanja čez življenje in valjenje krivde na druge za vse, kar se zgodi slabega. To pomeni, da ne premore odgovornosti za lastna dejanja in to je velik ne," Simon, 27 let.

Valjenje krivde na druge

"Vse je krivda nekoga drugega: njeno življenje je porazno, ker ni bila deležna prave vzgoje, ker je šef ne razume, ker je sodelavka nesposobna in ker so njene prijateljice preveč kritične. Vsak dela napake in iz njih bi se moral česa naučiti, ne pa krivdo za vse slabo prelagati na druge," Asthon, 28 let.

Jadikovanje

"Ki se kar ne konča in ne konča," Michael, 24 let.

Določena vprašanja

"Težko je določiti, katera natančno, a taktična, manipulativna vprašanja in izmikanje odgovorom na moja, to je zame velik ne," Sam, 25 let.

Nesposobnost za pogovor

"Nekdo, ki ne zmore intelektualnega pogovora, ni zame. Ne pričakujem inteligence Einsteina, malo globine pa vendarle. Inteligenca me močno privlači. Brez nje si zveze ne morem zamišljati," Bill, 28 let.

 

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)