Žalostna usoda, ki bo, ko bo Charles postal kralj, doletela Camillo

Prihodnost Camille Parker Bowles ni najbolj obetavna.

15.12.2020 ob 5:45 | Foto: Chris Jackson/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Žalostna usoda, ki bo, ko bo Charles postal kralj, doletela Camillo

Bolj, ko se princ Charles bliža trenutku, ko naj bi na britanskem prestolu nasledil svojo mamo, kraljico Elizabeto, glasnejša so ugibanja, kakšen naziv in mesto na lestvici v monarhiji bosta ob tem pripadla njegovi soprogi Camilli.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

Zdi se, da njena vloga ne bo tako bleščeča, kot bi pričakovali, piše Express, za katerega je poznavalec razmer na dvoru Clive Irving povedal, da Camilla potem, ko bo njen soprog zasedel prestol, ne bo kraljica, temveč spremljevalna princesa, ki uživa veliko manj časti in privilegijev kot prva.

--> Kaj se je v resnici dogajalo med Diano in Camillo

Razlog za takšno odločitev trenutne monarhinje nedvomno tiči v tem, da ima Camilla z vidika kraljeve družine temačno preteklost: "Njena težava izhaja iz celotne zgodovine razmerja s princem Charlesom in iz dejstva, da jo mnogi še vedno prepoznavajo kot odgovorno za razpad njegovega zakona s princeso Diano. Očitno ji tudi kraljica tega ni nikoli povsem odpustila.

Čeprav so se odnosi sčasoma zgladili, sem prepričan, da je kraljica levji delež za zakonski polom sina in snahe vedno pripisovala prav Camilli," meni Irving.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @charles.and.diana

Sicer za Camillo, čeprav soprogam monarhov v Veliki Britaniji praviloma pritiče ženska različica naziva to, da ne bo kraljica, ni presenečenje. Takole je v izjavi za javnost zapisala hiša Clarence:

"Tako je bilo določeno že v času poroke in glede tega ni nikakršnih sprememb."

Se pa pojavljajo namigovanja, da bo kraljica v nasledstvu za prestol povsem zaobšla svojega sina ter bo krono in žezlo predala vnuku princu Williamu, vojvodinja Kate bo ob tem postala spremljevalna kraljica, kar Camilli, ki bi vendarle rada vsaj iz ozadja okusila krono, ni najbolj povšeči.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by _KATE&WILLS_ (@_kate_and_wills_)

"William naj bi postal kralj, Kate kraljica in Camilla je nad to idejo vse prej kot navdušena, kar je vojvodinji Kambriški tudi povedala," je za In Touch komentiral vir blizu kraljeve družine in dodal:

"Camilla je zaradi te možnosti besna in ponižana. Kajti skrivoma je odločena, da bo nekoč sedela tik ob prestolu in vojvodinja Kate ji pri tem predstavlja največjo grožnjo."

Preberite še: Veselje na britanskem dvoru: prihaja še en kraljevi otrok

Morda vas zanima tudi: Zakaj smo obsedeni z večno dramo kraljeve družine


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)