Princ Charles o svojem stilu oblačenja: Sem kot pokvarjena ura

V pogovoru za britanski Vogue je povedal, da se že od nekdaj drži načela: kupi enkrat in dobro.

7.11.2020 ob 5:45 | Foto: Reuters | Avtor: Š. R.

Princ Charles o svojem stilu oblačenja: Sem kot pokvarjena ura

Princ Charles je sicer vse prej kot tipična modna ikona in ne ravno prvi obraz, ki bi ga bi pričakovali v reviji Vogue. Pa vendar je za britansko izdajo dal enega redkih intervjujev in spregovoril o svojem stilu oblačenja, predvsem pa o trajnostni modi, katere zagovornik je že vrsto let.

»No, rekel bi, da sem kot pokvarjena ura, zadanem dvakrat v 24 urah. Ampak me veseli, da menite, da imam stil,« je na pohvalo o svojem načinu oblačenja odgovoril valižanski princ. »Imam srečo, da lahko sodelujem s sijajnimi oblikovalci, ki izdelujejo kose, ki jih cenim, prav zaradi tega jih želim tudi ohraniti dlje.« 

Tako je tudi poudaril, da svojih čevljev in suknjičev dolgo ne vrže stran, temveč te kose, kajpak ročno krojene prav zanj v londonski šivalnici Saville Row, redno nosi na popravilo. »Sem eden tistih, ki čevlje ali pa kakšna druga oblačila, dam raje popraviti, če je to le mogoče, kot pa da jih vržem stran. V tem vidim tudi veliko ekonomsko korist in priložnost za male obrtnike. Veliko stvari lahko ponovno uporabimo, popravimo in ohranimo,« je za decembrsko izdajo povedal 71-letni Charles.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on

»Ko sem bil otrok, smo naše čevlje nosili h čevljarju na Škotskem. Z občudovanjem sem opazoval, kako je odtrgal podplat in nato na čevelj prišil novega,« je pripovedoval prvi v vrsti za britanski prestol, ki je s svojo fundacijo tudi podprl program The Modern Artisan Project, prek katere študentje oblikujejo modne kolekcije s trajnostno noto.

V videu si poglejte pogovor princa Charlesa z urednikom Edwardom Enninfulom.

Preberite še: Kako lahko stare in pozabljene kavbojke postanejo nov priljubljeni kos

Morda vas zanima tudi: Nika Veger: Hitra moda je izdelana z bedo in krvjo tretjega sveta


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)