Sporočilo princa Charlesa po okužbi s koronavirusom: Znašel sem se na drugi strani

Princ Charles je v podporo vsem, zlasti pa starejšim in zdravstvenemu osebju, ki se bori s posledicami epidemije koronavirusa, poslal prav posebno sporočilo.

2.4.2020 ob 9:00 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Sporočilo princa Charlesa po okužbi s koronavirusom: Znašel sem se na drugi strani

Britanski princ Charles je en od tistih, ki se je okužil z novim koronavirusom. Bolezen je pri njem potekala v blažji obliki in jo je že premagal, piše Harper's Bazaar, včeraj pa je prestolonaslednik na Instagram profilu Clarence House objavil sporočilo ter v njem pozval starejše prebivalce, naj bodo prav posebej previdni v trenutno nastali situaciji.

"Ker sem pred kratkim tudi sam premagal okužbo z novim koronavirusom, na srečo je pri meni potekala z blažjimi simptomi, sem se znašel na drugi strani bolezni. A še vedno upoštevam vse zapovedi splošne karantene," je povedal Charles in nadaljeval: "Za vse nas je izkušnja, v kateri smo se znašli, neobičajna, strašljiva in stresna. Ločeni smo od družine ter prijateljev in za nekaj časa smo se poslovili od življenja, kot ga poznamo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on

"V razmerah, kakršnim smo priča, s soprogo misliva zlasti na tiste, ki so v tej težki situaciji izgubili ljubljene ter na vse, ki so najbolj ogroženi z vidika zdravja in najbolj občutijo osamljenost. Kot pokrovitelj organizacije Age UK in moja soproga, kot pokroviteljica organizacije Silver Line, sva v mislih s starejšimi v naši deželi.

Hkrati se zavedava, da bolezen ne izbira in se ne ozira na starost ter da na srečo obstajajo čudoviti sosedje, posamezniki in skupine prostovoljcev, ki nesebično skrbijo za najbolj ogrožene ter tvorijo neprecenljivo podporno mrežo," je nadaljeval Charles.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on

"In v času, ko so zdravniki, medicinske sestre ter drugo zdravstveno osebje pod neizmernim pritiskom in tveganjem, ko se junaško borijo za življenja drugih in skušajo kar najbolj preprečiti širjenje virusa, so naše misli in molitve namenjene njim, ki delajo v nečloveških pogojih, so predani svojim zadolžitvam ter velikokrat prikrajšani zaradi skrbi za paciente. Upravičeno smo ponosni nanje," je Charles izpostavil tudi vse, v prvih bojnih linijah.

V začetku tega tedna je palača naznanila, da je Charles teden dni po tem, ko je bil na testih za novim koronavirusom pozitiven, zdrav in ni več v samokaranteni. Njegova soproga Camilla ostaja v samoizolaciji do konca tedna, do tedaj namreč obstaja možnost, da bi se tudi pri njej pokazali simptomi morebitne okužbe.

Chralesova sinova princ William in princ Harry čas v karanteni preživljata s svojima družinama. Medtem, ko se je William s soprogo in otroki umaknil na posestvo Anmer Hall v Sandringhamu, je Harry z Meghan in Archiejem zapustil Kanado in je nastanjen v Los Angelesu, v Kaliforniji.

Preberite še: Zakaj smo obsedeni z večno dramo kraljeve družine

Morda vas zanima tudi: Jennifer Lopez in Alex Rodriguez v karanteni posnela video, ki pove vse o njunem odnosu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)