Kate Middleton se je iz posebnega razloga poslovila od zaročnega prstana

V času karantene roke Kate Middleton ne krasi zaročni prstan, razlog temu pa je zaščita pred okužbo z novim koronavirusom.

31.3.2020 ob 9:55 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Kate Middleton se je iz posebnega razloga poslovila od zaročnega prstana

Tudi Kate Middleton in princ William delo opravljata iz svojih domačih pisarn in tako upoštevata navodila za karanteno, ki naj bi pomagala omejiti širjenje novega koronavirusa.

Kljub temu ostajata v stiku s številnimi organizacijami in posamezniki, s katerimi sodelujeta pri različnih projektih. Kako je zadeva videti v praksi, sta pokazala z objavo na njunem Instagram profilu Kensington Royal, na kateri izstopa leva roka vojvodinje, ki jo običajno krasi čudovit zaročni prstan.

Kajti kot je razbrati s posnetka, ga Kate trenutno ne nosi. Zakaj?

Po pisanju revije People je odločitev, da ga za nekaj časa pospravi na varno posledica dejstva, da je temeljita higiena rok nepogrešljiva za zaščito pred okužbo z virusom SARS-CoV-2.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Več študiji, med drugim tista, ki so jo že pred leti izvedli znanstveniki z univerze ameriške zvezne države Georgia je namreč dokazalo, da nakit onemogoča temeljito umivanje rok, saj lahko zdravju neprijazni mikrobi ostanejo ujeti pod prstani, zapestnicami in ročnimi urami.

Prav s tega namena strokovnjaki vse spodbujajo, naj se med epidemijo odpovedo okrasju, ki običajno krasi njihove roke.

"Smo v razmerah, v katerih je treba storiti vse, da bi kar najbolj omejili možnost širjenja okužbe in odstranjevanje nakita med umivanjem rok je vsekakor en od ukrepov, ki bi mu morali slediti. Še bolje pa bi bilo, če bi se mu v času, ko na nas preži tovrstna nevarnost, povsem odpovedali," je za USA Today denimo povedala Rochelle Walensky, predstojnica oddelka za infekcijske bolezni s splošne bolnišnice Massachusetts.

Kate sicer ni edina javna oseba, ki se je v prid zaščite zdravja odločila upoštevati ta napotila.

Prejšnji teden je britanska televizijska voditeljica, manekenka in avtorica Holly Willoughby kot gostja oddaje This Morning prav tako povedala, da trenutno ne nosi zaročnega in poročnega prstana, saj se zaradi pogostega umivanja rok boji, da bi ju kje pozabila:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Holly Willoughby (@hollywilloughby) on

"Med vsakim umivanjem rok sem snela prstana in ju nato večkrat pozabila nadeti nazaj. Bolj varno je, da sem ju za nekaj časa pospravila."

Preberite še: Horoskop: Kdo med karanteno uživa in kdo najbolj trpi (glede na znak)

Morda vas zanima tudi: Najbolj prisrčna zahvala kraljevih otrok #dlanobdlan


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)