Šolanje otrok doma bo tudi za Williama in Kate izziv (in tako mu bosta kos)

Zaradi koronavirusa je vrata zaprla tudi šola, ki jo obiskujeta princ George in princesa Charlotte, zato je njuno šolanje pristalo na ramenih princa Williama in Kate Middleton.

24.3.2020 ob 9:50 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Šolanje otrok doma bo tudi za Williama in Kate izziv (in tako mu bosta kos)

Princ William in Kate Middleton sta se znašla v koži številnih staršev, ki so zaradi zaprtja šol primorani svoje otroke poučevati doma.

Najstarejša otroka vojvode in vojvodinje Kambriške obiskujeta zasebno šolo Thomas's Battersea, ki je zaradi pandemije koronavirusa zaprla svoja vrata in učencem omogočila šolanje na daljavo. Princ George in princesa Charlotte bosta torej tako, kot mnogi šolarji po vsem svetu, nova znanja osvajala z uporabo spleta.

Kraljeva dopisnica Danielle Stacey je za Hello povedala, da so podrobnosti glede izobraževanja zasebne narave, bosta pa princesa in princ učni proces nadaljevala s pomočjo spletnih platform. Kot je še dodala dopisnica, je vsem dobro znano, da je izobrazba za vojvodinjo Kambriško izjemno pomembna in bo nedvomno poskrbela, da bodo njeni otroci v času pandemije imeli na voljo vse možnosti za nadaljevanje učnega procesa.

Kar pomeni, da bosta William in Kate svoje otroke poučevala tudi sama in nanje prenašala svoje modrosti ter znanja.

Drugošolček George v šoli obiskuje ure francoščine, računalništva, umetnosti, glasbe, drame, baleta, zgodovine, geografije, matematike, angleščine in telesne vzgoje. Dečku bo pri geografiji in zgodovini na pomoč lahko priskočil oče, ki je med svojim šolanjem blestel prav v teh dveh predmetih in biologiji.

Prvošolka Charlotte ima na urniku francoščino, računalništvo, angleščino, matematiko, umetnost, glasbo, dramo in balet. Obema bo matematična znanja brez težav predstavila Kate. Ta predmet ji namreč nikoli ni povzročal težav.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Bosta pa George in Charlotte deležna tudi učenja praktičnih veščin, med katere sodi denimo kuhanje. Kate je že večkrat povedala, da rada kuha in se ji v kuhinji starejša otroka večkrat pridružita ter ustvarjata nove jedi: "Obožujeta kuhanje, zlasti pa pripravo testa za pico, ker lahko med mesenjem umažeta roke," je vojvodinja povedala v enem od intervjujev.

Kraljevemu paru bo v tej situaciji z veseljem na pomoč priskočila tudi izjemna varuška Maria Teresa Turrion Borrallo, ki se je šolala na kolidžu Norland, kjer se že od leta 1892 izobražujejo varuške britanske elite in je svojima varovancema že pred nastalo situacijo podajala nova znanja ter ju med drugim seznanjala z njenim materinim jezikom, španščino.

--> Spoznajte varuško, ki sta ji princ William in Kate med turnejo po Pakistanu prepustila svoje otroke

Sicer pa šolanje doma za pripadnike kraljeve družine ni novost. Znano je, da so potomce kronanih glav v zgodovini šolali zasebni učitelji, torej se William in Kate lahko vedno zatečeta po nasvet k sami kraljici.

Tako ona kot njena sestra sta se šolali na takšen način in zanimivo je, da kraljica Elizabeta v življenju ni nikoli pisala šolskega testa:

"Kraljičin oče ni maral šole, njena mama je menila, da je zabava pomembnejša od izobrazbe. A za razliko od svojega očeta in mame, je imela Elizabeta vedno veliko željo po učenju ter oster um in je s pomočjo zasebnih učiteljev osvojila širok spekter znanj," je v svojem delu Mlada Elizabeta zapisala profesorica Kate Williams.

Kraljica in njen soprog princ Philip sta svojim potomcem nudila najboljšo formalno izobrazbo zunaj zidov kraljeve palače na prestižnih britanskih šolah z dolgoletno tradicijo.

Preberite še: Vojvodinja Kate o nosečnostih in porodih: Stati pred porodnišnico je bilo strašljivo

Morda vas zanima tudi: Kate Middleton: Sledi mi na vsakem koraku


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)