Prvi šolski dan za princeso Charlotte: osem pravil, ki jih bo v šoli morala upoštevati

Čeprav je princesa, bo v šoli morala spoštovati enaka pravila, kot vsi ostali.

2.9.2019 ob 9:20 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Prvi šolski dan za princeso Charlotte: osem pravil, ki jih bo v šoli morala upoštevati

Danes je za osnovnošolce in dijake prvi šolski dan v novem šolskem letu. Zlasti tisti, ki jim je šola prvič odprla vrata, so ga pričakali navdušeni. Med otroci, ki letošnjega septembra stopajo na pot izobraževanja, je tudi princesa Charlotte, ki bo, kot piše portal New Idea, znanja osvajala v šoli Thomas's Battersea, katero že obiskuje njen starejši brat princ George.

In bo morala tako kot on upoštevati pravila, saj glede teh med šolarčki ni izjem. Katerim bo kljub temu, da je potomka angleškega prestolonaslednika, morala slediti?

Bodi prijazen

Thomas's Battersea je sicer krščanska šola, a je odprta za otroke vseh veroizpovedi. Najpomembnejše pravilo, ki mu morajo vsi, ki jo obiskujejo, slediti se glasi: bodi prijazen do vseh.  Gre za osnovno poslanstvo šole, kjer ne spodbujajo otrok, da bi imeli najboljše prijatelje, temveč da bi se do vseh obnašali enako.

Bodi vljuden

Kot piše na spletni strani šole, otroke spodbujajo k prijaznosti in uvidevnosti. Med drugim to pomeni odpiranje vrat sošolcem ter obvezno uporabo besedic prosim in hvala.

Bodi pošten

Integriteta in poštenost sta še dve kvaliteti, ki jih spodbuja šola Thomas's Battersea in pri tem niso dovoljene nikakršne izjeme. Tudi princi in princese ne smejo prikrivati ali lagati.

Bodi spoštljiv

Vsi, ki obiskujejo omenjeno šolo, morajo spoštovati druge, njihova prepričanja, poglede in stališča. Otroci na takšen način razvijajo občutek strpnosti in se učijo sprejemati različnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Bodi vztrajen

Mala princesa se bo soočala z izzivi, ki jih bo morala premagovati, okusila bo padce, ki je ne bodo smeli potreti in bo deležna kritike, ki ji ne bo smela vzeti volje. Tako kot vsi ostali, ki ji bodo družbo delali v šolskih klopeh.

Postani neodvisen

Ne glede na njen naslov bo imela domačo nalogo, se bo morala truditi v razredu in samostojno opravljati vse, kar bodo učitelji od nje zahtevali.

Uniforma je obvezna

Pozimi rdeč pulover, moder suknjič ali jopica, modra oblekica brez rokavov, rdeče žabice in lakasti čevlji. Poleti bela bluza, karirasta oblekica in bele nogavičke do gležnjev.

Obroki so za vse enaki

Šola ima jedilnik, jedi se na njem praviloma ponovijo v treh tednih in so prilagojene letnemu času. Njegova glavna značilnost je, da so vsa živila organskega izvora in pravilo: obroki so za vse enaki.

Preberite še: Nazaj v šolo: Otrok se mora navaditi na red

Morda vas zanima tudi: Kate Middleton si želi še enega otroka. In to iz prav posebnega razloga


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)