Kate Middleton: Bila sem tako osamljena

Kate Middleton se je po rojstvu prvega otroka soočala z enako težavo, kot mnoge mlade mamice.

23.1.2020 ob 7:10 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Kate Middleton: Bila sem tako osamljena

Vojvodinja Kambriška je v sredo obiskala otroški center Ely and Careau v Cardiffu, Wales, katerega osnovno poslanstvo je pomoč pri zagotavljanju zdravja, izobrazbe in čustvenega razvoja otrok ter nuditi podporo družinam.

Obisk je potekal v okviru njenega novega projekta z naslovom Pet velikih vprašanj o mlajših od pet let (5 big questions on the under 5s). Gre za britansko raziskavo o zgodnjih letih otroštva, ki naj bi, kot so v izjavi za javnost sporočili iz palače Kensington, pomagala začrtati smernice pri vzgoji mladih generaciji.

"Pogovarjala sem se z nekaterimi mamicami," je po poročanju časopisa Hello povedala Kate in odkrito spregovorila o svojih občutkih tedaj, ko je leta 2013 prvič postala mama in sta se s soprogom preselila v podeželsko rezidenco Anmer Hall v vasici Anmer, Norfolk, ki stoji blizu tedanje Willamove baze.

"Bilo je v prvem letu, ko sem postala mama. William je še delal kot pilot helikopterja britanskih zračnih sil in velikokrat sem bila sama z malo štručko. Počutila sem se osamljeno, odrezano od sveta. Ob sebi nisem imela družine, William je bil ponoči pogosto odsoten in želela bi si, da bi že tedaj imeli temu podobne centre."

"Starši, skrbniki in širša družina so stebri razvoja otrok, zato jim želim prisluhniti. Znanost poudarja, kako ključna so za srečo, zdravje in nadaljni razvoj prva leta življenja in kako neprecenljiva je medsebojna podora tistih, ki skrbijo zanje," je povedala na Instagram profilu Kensingtonske palače.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

"Pomembno je slišati, kaj najbolj vpliva na družine in skupnost, v kateri živijo ter se osredotočati na stvari, ki so najpomembnejše. Cilj našega projekta je uvesti pozitivne spremembe za generacije, ki prihajajo," je med obiskom omenjene ustanove še poudarila Kate.

Vojvodinja med svojim delom sreča veliko staršev in otrok ter je pogosto deležna tudi vprašanja, ali bosta z Williamom še povečala družino. Pred nekaj dnevi je tako na obisku v Bradfordu v pogovoru z eno od mamic na tovrstno poizvedovanje odgovorila:  "Mislim, da si jih William ne želi več," piše The Sun.

Zdi se torej, da bo njuna družina ostala takšna, kot je.

Preberite še: Ločitev princa Williama in Kate Middleton ne pride v poštev

Morda vas zanima tudi: Preprosto življenjsko vodilo, ki mu Kate Middleton sledi že več kot 20 let


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)