Zakonska beda supermodela: Vedel je, da me ne sme udarjati po obrazu, saj prinaša denar

Kanadska manekenka Linda Evangelista v miniseriji pripoveduje o dogajanju v zakulisju modnih pist.

22.9.2023 ob 9:10 | Foto: Jeenah Moon/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Zakonska beda supermodela: Vedel je, da me ne sme udarjati po obrazu, saj prinaša denar

Že dolgo je jasno, da svet supermodelov nista le glamur in razkošje, kot se zdi tistim, ki ga spremljajo do zunaj in nikoli niso bili del njega.

Kaj vse se dogaja v zakulisju, je dala slutiti prva epizoda miniserije z naslovom Supermodeli (The Super Models), v katerem, danes 58-letna Linda Evangelista, nekdaj ena največjih zvezd modnih spektaklov, opisuje svoj odnos z bivšim šefom in možem 73-letnim Geraldom Mariejem, ki je nekoč vodil evropsko izpostavo agencije Elite Model Management s sedežem v Parizu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LINDA EVANGELISTA (@lindaevangelista.official)

Linda in Gerald sta se poročila leta 1987, na vrhuncu njene slave. Poročena sta bila pet let in ona je pred kamero zaupala, da je prepozno dojela, da se je v razmerje spustila z napačnim človekom.

"Lahko je govoriti, da bi morala iz nasilne zveze oditi prej. Tudi meni je to sedaj povsem jasno, vendar so bile zadeve tedaj bolj zapletene. Nisem mogla kar reči, da zahtevam ločitev. Nihče ne grize roke, ki ga hrani in on je pazil, da se ni videlo, kaj se dogaja doma. Vedel je, da se ne sme dotikati mojega obraza, saj je ta prinašal denar.

Poročila sva se, ko mi je bilo 22 let, pet let kasneje mi je dovolil oditi, tedaj je od mene dobil vse … A bila sem presrečna, ko sem bila na koncu varna in svobodna."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ebba P Karlsson (@ebbapkarlsson)

Francoski multimilijonar Gerald Marie je v supermodele povzdignil Lindo Evangelisto in njene kolegice Christy Turlington, Cindy Crawford, Claudio Schiffer, Naomi Campbell ... Vendar mu nizke strasti niso bile tuje.

Pred nekaj leti se je znašel v nemilosti bivših zaposlenih in v središču preiskav francoske policije zaradi obtožb o posilstvih, zvodništvu, spolnem nadlegovanju in protipravnem kratenju svobode gibanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 90s Iconic Supermodels (@90s_iconicsupermodels)

Kar devet nekdanjih modelov, med njimi tudi Carre Otis, bivša žena Mickeyja Rourkea so pričale, kaj vse so doživljale v obdobju od začetka osemdesetih do začetka devetdesetih, ko jim je Gerald obljubljal zvezdniško kariero na modnih pistah, vse pa se je kmalu spremenilo v kopico poniževanj in travm, s posledicami katerih se borijo še danes.

Med drugimi jih je javno podprla Linda, ki jim je čestitala za pogum in moč, da so spregovorile o vsem, kar se je dogajalo.

"Moje srce je zlomljeno. Ko poslušam njihove besede, sem prepričana, da govorijo resnico," je tedaj objavila v sporočilu in dodala, da pred poroko z Mariejem ni imela pojma, kaj se je dogajalo ter da je bilo njegovo leporečje krinka za seksualnega plenilca, katerega dejanja so bila v svetu mode skrivnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE Czech (@elleczech)

"Bil je alfa in omega v modnem svetu in obnašal se je, kot da je nedotakljiv, modeli pa so bili zanj mlado meso, s katerim je počel, kar si je želel. Vozil jih je k svojim gostom, jih seksualno izkoriščal, jih zasvojil s kokainom, maltretiral in zaklepal, za kar ni in nikoli ne bo odgovarjal," je še povedala Linda.

Francoska ekipa preiskovalcev je zaključila, da mu je ne glede na težo obtožb po zakonih Francije nemogoče soditi, saj je od njegovih prestopkov minilo že preveč časa.

Marie je vse obtožbe vseskozi zanikal, tudi glede zadnjih Lindinih je njegova odvetnica Celine Bekerman v izjavi za več medijev dejala, da njena stranka zanika vse neresnične informacije in lažne obtožbe na njegov račun.

Povzeto po portalu huffpost.com

oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)