Grozljiva pripoved bivše zaročenke Marilyna Mansona: Posilil me je pred kamerami

Igralka, manekenka in bivša zaročenka pevca Marilyna Mansona, Evan Rachel Wood pojasnjuje, kaj vse se je dogajalo v razmerju z rokerjem.

25.1.2022 ob 8:57 | Foto: Thomas Peter/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Grozljiva pripoved bivše zaročenke Marilyna Mansona: Posilil me je pred kamerami

V prvem delu dokumentarnega filma z naslovom Vstajenje Phoenixa (Phoenix Rising), ki so ga ta konec tedna predvajali na filmskem festivalu Sundance, igralka Evan Rachel Wood trdi, da jo je pevec Marilyn Manson v letih, ko sta bila par, na različne načine zlorabljal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ianslife_in (@ianslife_in)

V filmu pripoveduje o njunem razmerju, ki je trajalo tri leta, se večkrat končalo in znova začelo, dokler ni končno zbrala poguma in ga leta 2010 za vedno končala.  

V videospotu, ki je leta 2007 nastal za pesem Heart-Shaped Glasses z Mansonovega šestega albuma Eat me drink me, je posnet seksualni odnos med njo in pevcem, medtem ko po paru dežuje umetna kri.

Woodova ima na snemanje videa grozne spomine: "Nič ni bilo tako, kot sem mislila, da bo. Počela sem stvari, za katere nismo bili dogovorjeni. Načrtovan je bil prizor s simuliranim seksom, a ko so začele kamere teči, je resnično penetriral vame."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SinEmbargo (@sinembargomx)

"Na to nikoli nisem pristala … bil je popoln kaos. Nisem se počutila varno. Nihče ni pazil name in izkušnja me je resnično travmatizirala. Počutila sem se ogabno. Tudi člani ekipe so bili v zadregi, nihče pa ni vedel, kaj naj bi storil. Prisiljena sem bila v komercialni seks pod pretvezo," v dokumentarnem filmu pripoveduje Woodova: "Praktično posiljena sem bila pred kamero."

V filmu se Woodova spominja, da je s strani pevca dobila natančna navodila, kako naj v intervjujih, ki so sledili, opiše nastajanje spota.

"Rekel mi je, naj pripovedujem o veliki, romantično zgodbi, a nič od tega ni bilo res. Strah pa me je bilo povedati resnico, saj ga nisem hotela razjeziti. Video je bil le en od aktov nasilja, s katerim je bilo prežeto najino razmerje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hale Bopp News (@hale_bopp_rock_news)

Prvi del dokumentarnega filma televizije HBO, ki je nastal pod režijo  Amy Berg, opisuje zgodnje otroštvo in odraščanje Woodove v razbiti družini ter njeno burno razmerje z Mansonom. Igralka je pevca spoznala leta 2006, on je tedaj štel 38, ona 18 let in kmalu sta postala par.

"Mislim, da se velika razlika v letih lepo sklada z mojo čustveno nezrelostjo," je tedaj on povedal v enem od intervjujev. "Ker sem  Marilyn Manson ne morete od mene pričakovati, da bom odraščal po običajni poti."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marilyn Manson Fans (@marilynmansn_ig)

V dokumentarcu ona bere odlomke iz dnevnikov, ki jih je tedaj, ko je bila v zvezi z njim pisala in ob tem opozarja na rdeče zastavice: "Hitro sva poslala prijatelja, a vse skupaj je pripeljalo do grozljive točke.

Sprva se je predstavljal kot moj rešitelj. Tukaj sem, da ti dam moč in te osvobodim. Tu sem, da ti pokažem, kdo v resnici si. Predstavljam vse tisto, česar se sramuješ in kar skrivaš."

Woodova je sicer večkrat prekinila zvezo, a kot je v enem od pogovorov leta 2009 povedal pevec, jo je na različne načine pripravil do tega, da se je vrnila k njemu. "Klical sem jo 158-krat, potem pa vzel britvico in se začel rezati. Vselej sem našel način, da je prišla nazaj."

"Ko sedaj gledam na svoje razmerje vidim, da je šlo za tipično nasilno zvezo. Kadar berem o drugih nasilnih razmerjih in znakih, ki kažejo na nezdrav odnos, se mi zdi, kot da bi brala svojo avtobiografijo," je že leta 2019 povedala za Self. A tedaj še ni razkrila, kdo jo je zlorabljal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evan Rachel Wood (@evanrachelwood)

To je storila leta 2021 ko je povedala, da je bila žrtev Briana Warnerja, bolj znanega pod imenom Marilyn Manson.

V izjavi je med drugim zapisala: "Začelo se je, ko sem bila najstnica, nato me je zlorabljal leta. Tukaj sem, da izpostavim nevarnega človeka in s tem opozorim vse, ki so mu omogočali nasilje ter tako preprečim, da bi uničl še več življenj. Sebe postavljam ob številne žrtve, ki ne bodo več tiho."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evan Rachel Wood (@evanrachelwood)

Istočasno so Mansona obtožile še štiri ženske in povedale, da se je nad njimi izživljal čustveno, psihično in fizično. Woodova je v eni od izjav dejala, da ima občutek, da se je sestajala z množičnim morilcem.

Proti pevcu sedaj poteka preiskava, znotraj katere ga je obtožilo še več kot ducat žensk.  Njegov tiskovni predstavnik se na zadnje obtožbe ni odzval, je pa Manson že večkrat zanikal vse navedbe, ki ga opisujejo kot nasilneža.

Namen filma Phoenix Rising je spodbujanje žensk, naj povedo o zlorabah, do katerih prihaja znotraj doma in se zavzema za podaljšanje roka, v katerem družinsko nasilje zastara.

Povzeto po portalu rollingstone.com

Preberite še: Agresija Zayna Malika je posledica uživanja marihuane

Morda vas zanimna tudi: Posilstvo je eden najbolj grobih posegov v človekovo telo #nisisama


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)