Charlize Theron: Ne sramujem se tega, da je mama ustrelila očeta

Charlize Theron se zaveda, da je družinsko nasilje pereča tema, zato brez zadrege govori o lastni tovrstni izkušnji.

18.12.2019 ob 9:10 | Foto: Reuters | Avtor: M. FL.

Charlize Theron: Ne sramujem se tega, da je mama ustrelila očeta

Charlize Theron je bila leta 1991 pri rosnih 15. deležna strahovite izkušnje. Bila je namreč priča temu, kako je njena mama Gerda v samoobrambi ustrelila njenega očeta Charlesa.

V zadnjem intervjuju za National Public Radio (NPR) je igralka povedala, da je o tem nikoli ni bilo ne strah in ne sram govoriti. Kajti prepričana je, da tudi tako lahko pomaga ljudem, ki se znajdejo v podobni situaciji.

"Družinsko nasilje in zloraba, do katere prihaja znotraj štirih sten je tema, o kateri pogosto govorim," njene besede povzema Entertainment Weekley. "Ni me sram tega, kar sem doživljala v otroštvu in prepričana sem, da s tem, ko se ljudje o tem pogovarjajo, veliko storijo v smislu ozaveščanja, zlasti pa žrtvam podajajo pomembno sporočilo, da niso same. Zame sta bila nasilje v družini in zasvojenost del odraščanja in dobro se zavedam, do kakšnih posledic lahko to pripelje."

Gerda za dejanje nikoli ni bila obtožena, saj je šlo za samoobrambo. Charles je namreč, preden je dobil usodni strel, opit s strelnim orožjem ustrahoval soprogo in hčerko v družinski hiši v Južni Afriki.

"Z mamo sva bili v spalnici, naslonjeni na vrata, da ne bi vstopil. Trikrat je ustrelil vanje in še danes ne vem, kako sva ostali živi. Mama ni imela druge izbire, kot vzeti orožje in usteliti nazaj. Rešila nama je življenje," se je spominjala igralka.

Charilze je svoj odnos z očetom že večkrat opisala kot izjemno nezdravega.

"Oče je bil alkoholik vse moje življenje. Poznam ga samo kot alkoholika. Zadeva je bila povsem brezupna. Z mamo sva ob njem trpeli, živeli v negotovosti in stalnemu strahu pred njegovimi izbruhi nasilja. Naša družina je bila zelo nezdrava in odraščanje v njej je pustilo nepopravljive posledice, rane, ki se nikoli ne bodo zacelile.

Seveda bi si želela da do tistega, kar se je zgodilo na usodno noč, ne bi prišlo. A prav to se lahko zgodi, kadar se tovrstnih težav ne rešuje pri samih koreninah in se o njih molči."

Preberite še: To je prvi trailer filma o televizijskem spolnem škandalu, ki je pretresel Ameriko 

Morda vas zanima tudi: Angelina Jolie o svojih otrocih: Dokaz, da sem ravnala prav


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)