Žrtve Harveyja Weinsteina si bodo razdelile 25 milijonov, a tega denarja ne bo dal on

Producent Harvey Weinstein je sklenil 25-milijonsko poravnavo s svojimi žrtvami.

12.12.2019 ob 1:00 | Foto: Reuters | Avtor: STA

Žrtve Harveyja Weinsteina si bodo razdelile 25 milijonov, a tega denarja ne bo dal on

Nekdanji hollywoodski filmski producent Harvey Weinstein je sklenil poravnavo v višini 25 milijonov dolarjev z več kot 30 ženskami, ki so ga obtožile spolnih napadov, so poročali ameriški mediji.

S poravnavo, ki jo mora potrditi še sodišče, bodo tožnice opustile civilne tožbe proti proslulemu filmskemu mogotcu. V skladu s predlaganim dogovorom Weinsteinu ne bo treba priznati krivde za spolne zlorabe in žrtev izplačati iz lastnega žepa, je poročal New York Times, ki se sklicuje na odvetnike, vpletene v pogajanja.

Milijonsko vsoto si bo razdelilo več kot 30 igralk in bivših Weisteinovih uslužbenk, ki so 67-letnika tožile zaradi posilstva, spolnega napada in drugih kaznivih dejanj.

Kot je poročal časnik, bodo stroške krile zavarovalnice, ki zastopajo Weinsteinov filmski studio, ki je v stečaju. Osnutek dogovora so potrdile vse vpletene strani.

Grozi mu dosmrtna zaporna kazen

Proti Weinsteinu vzporedno teče tudi kazenski postopek. Sojenje se bo začelo prihodnji mesec, obtožnica pa ga bremeni posilstva ženske leta 2013 in prisilnega spolnega odnosa z drugo žensko leta 2006.

Weinstein se je izrekel za nedolžnega v vseh točkah obtožnice. Če bo spoznan za krivega, mu grozi dosmrtna zaporna kazen.

Weinstein po plačilu milijona dolarjev varščine na sojenje čaka na prostosti, vendar mu je newyorški sodnik v sredo zaradi kršenja pogojev izpusta zvišal varščino na dva milijona dolarjev.

Harvey je v bolečinah

Sodnik je sledil zahtevi tožilstva, ki je Weisteinu očitalo, da je več kot 50-krat posegel v svojo napravo za spremljanje gibanja na gležnju in zaradi tega nadzorniki po več ur niso vedeli, kje točno je.

Weistein je bil v sredo na sodišču na Manhattnu videti precej šibkega zdravja, pri hoji si je pomagal s hoduljo. Po navedbah njegove odvetnice bo Weinstein danes operiran na hrbtenici. "V bolečinah je, imel bo operacijo, 6. januarja bomo nazaj na sodišču," je povedala odvetnica Donna Rotunno.

Preberite še: Vse, kar moraš vedeti o zadnjem hollywoodskem škandalu

Morda vas zanima tudi: To ni kolumna o Harveyju in ne bi vsakega, ki mi pomežikne zredirala s sveta

Priporočamo tudi: Top deset svetovalnic: Problemi s taščo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)