Ganljiva izpoved modne ikone iz devetdesetih: Iznakažena sem

Linda Evangelista je odkrito spregovorila o trpljenju. Zadnjih pet let je živela v začaranem krogu depresije, globoke žalosti in hudih bolečin.

24.9.2021 ob 5:25 | Foto: Andrew Kelly/Reuters | Avtor: P. Pa.

Ganljiva izpoved modne ikone iz devetdesetih: Iznakažena sem

Linda Evangelista je bila ena izmed tistih manekenk, ki so v devetdesetih letih vladale na modnih brveh. Skupaj z Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudio Schiffer, Christy Turlingotn in Tatjano Patitz je bila najbolj zaželena manekenka med modnimi oblikovalci v tistem času. Pred leti, ko so ostale blestele in nadaljevale s svojimi karierami, pa se je življenje Linde Evangeliste obrnilo v povsem drugo smer. Danes 56-letnica se je že pred leti povsem umaknila iz javnega življenja, saj je močno trpela. 

Po dolgih petih letih trpljenja, se je zdaj končno odločila, da spregovori o svojih težavah in pove, kaj se ji je zgodilo in zakaj je danes videti povsem drugače.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @411blvd


»Danes sem se odločila za pomemben korak, da popravim škodo, ki mi je bila povzročena in spregovorim o tem, zaradi česar sem trpela zadnjih pet let. Tistim, ki ste se spraševali, zakaj, medtem ko so ostale moje kolegice gradile svojo kariero, nisem delala, bi povedala, da sem bila s postopkom Zeltiq's CoolSculpting brutalno iznekažena. Učinek postopka je bil drugačen od obljubljenega. Namesto da bi pomanjšal maščobne celice, jih je povečal in pustil nepopravljivo škodo, ki je nista odpravili niti dve izjemno boleči, neuspešni korekcijski operaciji. Zaradi vsega tega sem, kot so zapisali mediji, neprepoznavna,« je razkrila Evangelista in nadaljevala, da je utrpela redek zaplet; PAH (Paradoxical Adipose Hyperlasio), s katerim pa pred samim posegom ni bila seznanjena.

»PAH ni samo uničil mojega živeljena. Pahnil me je v začaran krog depresije, globoke žalosti in samoprezira,« je zapisala in dodala, da se je zaradi vsega tega osamila in odmaknila od ljudi.

Napovedala je tožbo, da bi se znebila občutka sramu in da bi javno povedala svojo zgodbo. »Utrujena sem, da živim na tak način. Rada bi stopila skozi vrata z dvignjeno glavo, čeprav si nisem več podobna,« je zapisala.

Kaj je coolsculpting?

Gre za postopek, s katerim naj bi odstranili maščobne celice. Opisan je kot hiter, neboleč in neinvaziven način oblikovanja telesa. Običajno ga uporabljajo na področju trebuha, ledvenega predela, stegen, nadlahti. Zaplet, do katerega je prišlo pri Evangelisti je redek, a zelo resen. Namesto, da bi se maščobne celice zmanjševale, je pri njej prišlo do nasprotnega učinka. Maščobne celice so začele rasti, zakaj do tega pride, pa ni povsem jasno.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Njena iskrena izpoved se je dotaknila številnih njenih sledilcev in prijateljev, ki so ji čestitali za pogum. Odzvala se je tudi Naomi Cambpell, ki je ji je sporočila, da jo ima rada in da si ne more niti zamisliti bolečin, zaradi katerih je tako zelo trepla zadnjih petih letih. »Zdaj si svobodna. Za vedno si zapomni, kdo si, kaj vse ti je uspelo in kakšen vpliv si imela na ljudi in njihova življenja,« je zapisala in dodala, da je ponosna nanjo in da ji bo stala ob strani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Persio - Art Book . (@persioabilhoa)

»Za kaj takšnega je potrebnega veliko poguma. Zlomila sem se in jokala, ko sem brala ta zapis,« pa je komentirala Helena Christensen in dodala, da je potiho vedela, kaj se dogaja z njo. Meni še, da je prelepo, ko nekdo prekine tišino in brutalno iskreno spregovori. »Hvala, ker si lepa tako navzven kot v sebi,« ji je spročila.

Tatjana Patitz ji je sporočila, da bo za vedno ostala ikona, ne glede na vse. Cindy Crawford pa je dodala. »Linda, tvoja energija in življenjska esenca bosta znani za vedno. Ti si večna ikona.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Supermodel Archive (@supermodel_archive)

Preberite še: Senidah, pevka, ki se dobro znajde tudi v vlogi modela

Morda vas zanima tudi: Žalujoča ekipa Seksa v mestu: umrla je ena od glavnih zvezd serije


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)