Vsi ljubimci Diane ali kako je princesa iskala ljubezen

Princesa Diana se je še pred, zlasti pa po ločitvi, trudila najti srečo in ljubezen.

28.6.2021 ob 8:00 | Foto: Simon Kreiten/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Vsi ljubimci Diane ali kako je princesa iskala ljubezen

Nezadržno se bliža 1. julij, dan, ko bi pokojna princesa Diana praznovala 60. rojstni dan in ko bosta njej v čast princa William in Harry na vrtovih palače Kensington odkrila njen kip.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cambridge Royal News (@thecambridgechronicle)

Princ Harry se je v ta namen iz Združenih držav Amerike že vrnil v rodno deželo, princ William bo pred slavnostno otvoritvijo z družino kip obiskal sam in se tako v družbi najbližjih spomnil svoje mame.

Skratka, v zadnjih dneh se vse vrti okoli pokojne princese, ki je za seboj nedvomno pustila velik pečat, saj je bila ljubljena s strani velikih množic širom sveta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal News Network (@royalnewsnetwork)

Kljub temu pa v ljubezni ni imela sreče. Njen zakon s princem Charlesom je propadel vsem na očeh, tudi po ločitvi si je prizadevala najti srečo v ljubezni, kar ji ni ravno uspelo. Kaj se je s srčnimi zadevami princese Diane dogajalo med zakonom, po razhodu in po ločitvi takole povzema New Idea.

Zvesta svojim načelom

Čeprav se je po ločitvi morala odpovedati sodelovanju z mnogimi dobrodelnimi organizacijami, je nekaterim prizadevanjem s tega področja ostala neomajno zvesta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thewindsorsfamily

Še dandanes velja za eno najbolj zaslužnih glede ozaveščanja o virusu HIV in AIDSU ter razbijanja stigme v povezavi z njima.

Prav tako se je v okviru fundacije HELO zavzemala za odstranjevanje pehotnih min in se srečevala z žrtvami vojn na Črni celini ter tudi v bivši Jugoslaviji, skratka, ostala je predana dobrodelnosti, hkrati  je trdno verjela, da bo našla srečo tudi v ljubezni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by daily princess di (@dailyprincessdiana)

Vedno nova razočaranja

Že med zakonom s princem Charlesom se je zapletla v razmerje  z generalom Jamesom Hewittom. To je trajalo med letoma 1986 in 1991, ko je bil poslan na služenje v Zalivsko vojno. Po razhodu z njim se je leta 1992 zbližala s sedaj že pokojnim trgovcem z umetninami Oliverjem Hoarejem. Razmerje s poročenim Oliverjem je z njene strani preraslo v pravo obsesijo.

Dve leti po začetku afere se je on pritožil policiji zaradi njenih vztrajnih klicev na njegov dom in v pisarno. Vse to dogajanje je seveda zbudilo veliko zanimanje medijev, čeprav celotna narava in dogajanje v razmerju ostaja neznano.

Kasneje so njene oči ujele kirurga pakistanskega rodu, Hasanta Khana. Diana je bila prepričana, da je zadržani zdravnik ljubezen njenega življenja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ℝ (@haveafashionglimpse)

"Mislim, da sem srečala gospoda čudovitega," je povedala najožjim prijatelje potem, ko sta se leta 1995 srečala v dvigalu ene od londonskih bolnišnic.

Njuna zveza je trajala dve leti, Diana je celo sanjarila, da se bosta skupaj preselila v Pakistan in drug ob drugem spreminjala svet. Oboževala je njegovo predanost in diskretnost ter verjela, da bosta nekoč skupaj imela hčer.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana (@diana.of.hearts)

On je cenil njeno prijaznost in mehko srce, a je zanimanje javnosti za njeno življenje predstavljajo previsoko oviro za njuno zvezo, ki je poleti, leta 1997 razpadla.

Kmalu po tem se je Diana začela sestajati z Dodijem Al Fayedom. Ta je bil čisto nasprotje zadržanega Hasanta, znan po svojem burnem zasebnem in ljubezenskem življenju. Prijatelji so Diano svarili pred njegovim očetom, kontroverznim egipčanskim tajkunom, Mohamedom Al Fayedom, vendar je ostala gluha za njihova opozorila.

Razočarana zaradi razhoda s Hasantom, je sprejela njegovo povabilo v vilo v južni Franciji, ki jo je obiskala skupaj s sinovoma. Nihče ni pričakoval, da se bo zaljubila v Dodija, ki se je očetu pridružil z namenom, da bo zabaval Williama in Harryja.

Kmalu po prvem srečanju sta Dodi in Diana preživela konec tedna v Parizu in se nato podala na počitnice v St. Tropez ter kasneje na križarjenje po Sredozemlju z Mohamedovo luksuzno jahto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @nostalgiatimee

Avgusta sta si ljubimca privoščila zadnji izlet v Pariz, kjer sta življenje izgubila v avtomobilski nesreči v predoru Pont de l’Alma.

Dodi je umrl na kraju, Diana je bila odpeljana v bolnišnico Pitié-Salpêtrière, kjer so kljub trudu zdravniki 31. avgusta 1997 morali priznati, da so bile poškodbe prehude ter za princeso ljudskih src usodne.

Preberite še: Harry in William: kaj se bo zgodilo ob odkritju kipa princese Diane

Morda vas zanima tudi: Princ William iskreno o trenutkih, ko je izvedel za smrt princese Diane


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)