Tragedijo na snemanju komentiral moški, ki je Alecu Baldwinu izročil pištolo

Oglasil se je moški, ki je igralcu Alecu Baldwinu na usodni dan v roke dal pištolo.

2.11.2021 ob 8:55 | Foto: Shannon Stapleton/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Tragedijo na snemanju komentiral moški, ki je Alecu Baldwinu izročil pištolo

Član snemalne ekipe filma Rust, David Halls, ki je Alecu Baldwinu usodnega dne izročil pištolo, s katero je igralec ustrelil direktorico fotografije Halyno Hutchins, je prvič po tragediji javno komentiral dogodke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja Reuter (@tanja_reuter)

David je bil vse od nesreče v Novi Mehiki pod drobnogledom policije. Tej je takoj priznal, da ni uspel natančno preveriti vsega orožja.

V izjavi za New York Post pa je sedaj zapisal, da je še vedno šokiran in prizadet zaradi smrti Halyne, ni pa se konkretno dotaknil streljanja in njegove vloge pri celotnem dogodku:

"Halyna Hutchins ni bila le ena najbolj talentiranih oseb, s katero sem sodeloval, bila je tudi moja dobra prijateljica," je v izjavi zapisal Halls. "Upam, da bo ta tragedija spodbudila zabavno industrijo, da bo razmislila o praksah in vrednotah na snemanjih in bo vse moči uperila v to, da se kaj takšnega ne bo več zgodilo," je še dodal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rip Halyna Hutchins (@rip.halynahutchins)

Poleg orožarke Hannah Gutierrez-Reed, je bil prvi asistent Halls odgovoren za pregledovanje in izročanje orožja na prizorišču ter za prepoznavanje tako imenovanega mrzlega orožja cold gun, ki v filmskem žargonu označuje varno orožje.

V policijski preiskavi je Halls detektivom povedal, da bi moral temeljito preveriti vse dele pištole colt 45, tudi, ali so v njej pravi ali slepi naboji, a tega ni storil.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cinematic News (@cinematic.news)

Baldwin je tako med vajo izstrelil pravi naboj, ta je prebil telo Halyne Hutchins in v ramo zadel režiserja Joela Souza. Za Hutchinsonovo je bila strelna rana usodna.

Skoraj 100.000 oseb je od tedaj podpisalo peticijo za trajno odstranitev pravega orožja s filmskih prizorišč. Tako glasen pok kot blisk, ki ga proizvaja, je mogoče gumijastemu dodati v post produkciji.

V izjavi je Halls zapisal še, da je hvaležen za vso podporo in da so njegove misli z vsemi, ki so poznali ter imeli radi Halyno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Niece (@jennln912)

Halls je izjavo podal dva dneva potem, ko je Baldwin prvič v javnosti komentiral dogodek. Tedaj je povedal, da se takšna tragedija zgodi na enega od trilijon primerov. Pojasnil je še, da mu je bilo svetovano, naj javno ne komentira tragedije, saj o zadevi še vedno poteka policijska preiskava.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Liberty Loft (@reallibertyloft)

Tožilec je sicer zavrnil takojšnjo izključitev kazenske ovadbe zaradi streljanja.

Šerif okrožja Santa Fe je dejal, da pravo orožje na prizorišču ne bi smelo biti prisotno, saj je že pred dogodkom prihajalo do zapletov glede varnosti. Njegove pripombe so podkrepile navajanja medijske hiše NBC, češ, da je članica snemalne ekipe Rust dan pred streljanjem odstopila zaradi varnostnih pomislekov v zvezi s strelnim orožjem in eksplozivom na snemanju.

Pomočnica snemalca Lane Luper je v elektronski pošti, poslani producentom zapisala, da so varnostni ukrepi pri snemanju prizorov s strelskim orožjem površni in ohlapni in zato dala odpoved.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cinematic News (@cinematic.news)

"Do sedaj sta bili dve nenamerni izstrelitvi orožja in ena naključna eksplozija," je po poročanju NBC-ja zapisala Luperjeva.

A kljub tem opozorilom ni bilo z vidika boljše varnosti storjenega ničesar.

Povzeto po portalu AFP

Preberite še: Skrušena prijateljica ustreljene Halyne: Imela sta čudovito razmerje

Morda vas zanima tudi: Soproga Aleca Baldwina po tragični nesreči prekinila molk. Povedala je tole …


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)