Bridgerton: Vse podrobnosti o snemanju vroče serije, ki je obnorela tudi nas

Za osem epizod je bilo izdelanih več kot sedem tisoč kostumov, imeli pa so tudi koordinatorko za snemanje seksi prizorov. Da sta lahko odigrala tako kot sta, sta imela glavna igralca šest tedenski tečaj bontona.

22.1.2021 ob 5:45 | Foto: Liam Daniel/Netflix | Avtor: P. Pa.

Bridgerton: Vse podrobnosti o snemanju vroče serije, ki je obnorela tudi nas

Na božični dan je na Netflixu doživela premiero romantična serija Bridgerton. Gotovo ste zanjo že slišali, saj se zdi, da se od takrat vse vrti okoli glavnih junakov prve sezone. Serija je postavljena v 19. stoletje in je nastala po knjižnih uspešnicah Julie Quinn, pri ustvarjanju televizijske ljubezenske zgodbe pa je vse niti v rokah držala Shonda Rhimes. Bridgerton je prvo skupno sodelovanje Netflixa in kraljice televizijskih serij, v kateri ne manjka vročih, škandaloznih in dramatičnih prizorov.

Kakšnemu žanru sledi serija je v enem izmed intervjujev dobro opisal glavni igralec Rege-Jean Page, ki igra nedostopnega in zaželenega samca v seriji Simona Basseta oz. vojvodo Hastinškem. Dejal je, da se v Bridgertonu prepletajo Opravljivka, Downtown Abbey in Petdeset odtenkov sive. Kot že rečeno, serija temelji na literarnih uspešnicah Julie Quinn, a vseeno ni povsem izmišljena. V njej nastopa lik kraljice Charlotte, ki naj bi bila celo prva angleška kraljica mešane rase. Prav tako je povsem nazorno prikazano, kakšen je bil položaj žensk v tistem času in odnos do njih.

O sami vsebini in dogajanju v seriji ne bomo govorili, da ne pokvarimo pričakovanj, bomo pa razkrili nekaj neverjetnih podrobnosti, ki so vam morda ušle, če ste serijo že gledali, če pa si jo še nameravate ogledati, boste lahko med gledanjem na njih še bolj pozorni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix US (@netflix)


Sodobna glasba v klasični izvedbi

Že v prvi epizodi boste opazili, da glasba v seriji ne bo takšna, kot bi jo pričakovali za serijo 19. stoletja. V njej boste slišali instrumentalne podlage največjih pop uspešnic našega časa, vse od Taylor Swift, Ariane Grande, Billie Eilish in še mnogih drugih.

 

Za osem epizod več kot sedem tisoč kostumov

Na kratko rečeno, kostumografija je naravnost osupljiva. Kreacije so do potankosti premišljene in prilagojene točno za vsakega posameznika, da odražajo njegov značaj in prikazujejo njegov položaj v družbi. V osmih epizodah je glavna igralka Phoebe Dynevor (Daphne) nosila več kot 100 oblek. Vse obleke so bile narejene po meri, večina izmed njih je celo bila ročno izvezenih. Samo za garderobo lepe Daphne je skrbelo šest oseb.

Da je vse skupaj izpadlo še bolj osupljivo, je večina teh oblek modre barve. Zakaj? Zato, ker je to njena najljubša barva. Njena garderoba se je čez celotno sezono vendarle nekoliko spremenila. Po poroki se je barvna paleta nekoliko razširila, pa tudi oblačila naj bi postala nekoliko bolj zrela in manj »deviška«.

Če je bilo samo toliko kostumov izdelanih za glavno igralko, se gotovo sprašujete, koliko kostumov so naredili za vse skupaj. Teh je bilo kar 7.500.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Skrivnostna pripovedovalka Lady Whistledown

Glavna opravljivka je Lady Whistledown, ki ji je glas posodila legendarna Julie Andrews. Kljub temu, da povezuje vse, se igralci z njo niso imeli priložnosti srečati. Zaradi pandemičnih razmer je namreč svoje delo opravila na daljavo.

Ko je igralka Nicola Coughlan izvedela, da bo Lady Whistledown glas posodila Andrewsova je planila v jok. Povedala je še, da je razkritje, kdo je pravzaprav Lady Whistledown močno vplivalo na to, kako je dojemala in odigrala svojo vlogo. 

Koordinatorka za seks

V seriji ne manjka vročih prizorov in zato, da bi bilo vse skupaj videti čim bolj pristno, so te prizore prav posebej vadili. Imeli so celo koordinatorko za kadre (Lizzy Talbot), v katerih so se igralci predajali strastem. Točno določeno je bilo, kam bo vroči Simon Basset položil roko, Dynevorjeva je dejala, da sta vroče prizore vadila bolj kot same plesne korake.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)


»Tedne smo vadili intimne prizore. Ko je prišlo do snemanja, se je to izkazalo za izjemno dobro. Na setu sva vedela, kaj počneva, bila sva sproščena,« je dejala Phoebe. A kljub temu, da je bila Phoebe sproščena, ko je prizore snemala, ni bila tako sproščena, ko jih je prvič gledala. Serijo je namreč gledala v družbi svoje družine in starih staršev. Povedala je, da je imela pri sebi zato ves čas daljinski upravljalec, s katerim je previla naprej vroče prizore.

Pri snemanju pa so imeli tudi nekatere omejitve, saj so morali ravnati pazljivo s pohištvom, ki ga niso smeli prestavljati.

Vaja pred snemanjem

Šest tednov pred snemanjem sta imela glavna igralca Phoebe in Rege-Jean intenziven trening, kar nekakšen »bootcamp« učenja novih veščin. Postati sta morala gosposka, naučiti sta se morala govoriti, jahati, plesati, imela sta tečaj bontona, Rege-Jean se je učil boksa, Phoebe pa igranja na klavir.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)


Nerodna Nicola

Nicola Coughlan, ki v seriji igra Penelope, je precej nizke rasti, zato je nosila petke, da bi bila nekoliko višja, a se je med snemanjem kar trikrat spotaknila in tako nerodno padla, da so se ustvarjalci odločili, da bo zanjo bolj varno, da ne nosi petk.
 
Zanimivo je tudi to, da so kar dve uri porabili za to, da so pripravili Nicolo na snemanje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)


Pregnala jih je kraljica Elizabeta II. 

Prizor, v katerem Simon pred kraljico izpove ljubezen Daphne, je bil posnet v londonski palači Lancaster. Ker je kraljica Elizabeta II. potrebovala prostor, so imeli ustvarjalci zelo malo časa, da so posneli prizor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

In še odlična novica za vse, ki ste prvo sezono že pogledale, ravno včeraj je Netflix s tem videjem napovedal tudi 2. sezono:

Preberite še: Harry Styles s sporočilom, ki ga še kako potrebujemo

Morda vas zanima tudi: To je kraljičina najljubša vnukinja: Babica, pomagala ti bom 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)