To so tri Putinove hčerke (Luize ruski predsednik uradno ni nikoli priznal)

Uradno ima Vladimir Putin dve hčerki: Mario Faassen in Katerino Tikhonovo. Neuradno mu pripisujejo tudi 18-letno Luizo Rozovo, ki pa je ruski predsednik ni nikoli priznal. Preberite si, kdo so dekleta in kaj počnejo danes.

11.3.2022 ob 9:07 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

To so tri Putinove hčerke (Luize ruski predsednik uradno ni nikoli priznal)

Ruski predsednik Vladimir Putin je trenutno najbolj kritiziran človek na svetu. V središču svetovnih medijev je odkar je s svojo vojsko napadel sosednjo Ukrajino in povzročil ogromno gorja.

A čeprav je na čelu Rusije že vse od leta 2012, se o njegovem zasebnem življenju, zlasti o otrocih, ne ve prav veliko. O njih v javnosti nikoli ni govoril, čeprav je splošno znano, da ima z bivšo ženo dve hčerki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lyudmila Shkrebneva (@lyudmila.putina)

Obstajajo ugibanja, da ima nekdanji član KGB otroke tudi s športnico, ki je nekoč veljala za najbolj gibčno žensko Rusije ter da je oče hčerke nekdanje čistilke, ki je čez noč postala milijonarka in je sedaj delna lastnica ene od ruskih bank.

Nekoč je izjavil: "Imam zasebno življenje, ki ga ne želim razkrivati. To je treba spoštovati." Dejal je še, da prezira tiste s smrkavimi nosovi in erotičnimi fantazijami, ki se vtikajo v življenja drugih.

Zato o njegovih potomcih ni kaj dosti znanega, nekaj zanimivosti pa je vendarle zbral Mail Online.

Maria Faassen

S 36 leti je Maria Faassen njegova najstarejša hči, ki se mu je rodila v zakonu z bivšo soprogo Ljudmilo, od katere se je leta 2013 ločil po 30 letih zakona.  

Ljudmila, rojena Shkrebneva, je Putina spoznala v zgodnjih 80-tih, ko sta oba študirala na državni univerzi Leningrad. Poročila sta se 28. julija 1983, Maria se je rodila aprila 1985.

Hči, rojena Vladimirovna Putina, je ime dobila po Putinovi mami in zdi se, da ji je bilo usojeno postati znanstvenica.

Že kot deklica v šoli v Vzhodni Nemčiji in nato kot najstnica v Moskvi je kazala veliko zanimanja za znanost, po srednji šoli je na univerzi St. Petersburg študirala biologijo. Po zaključku študija se je vpisala še na medicinsko šolo v Moskvi in se specializirala za pediatrično enikronologijo ter je ena najbolj priznanih strokovnjakinj v Rusiji s tega področja.

Poročena je z nizozemskim poslovnežem Jorritom Faassenom, s katerim ima otroka, kar pomeni da je Putin dedek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lyudmila Shkrebneva (@lyudmila.putina)

Katerina Tikhonova 

Katerina Tikhonova, rojena Jekaterina Vladimirovna Putina, je njegova druga hči in mlajša sestra Marije. Katerina se je odpovedala priimku Putin in raje prevzela dekliški priimek babice po mamini strani.

Rojena je bila avgusta 1986 in je v Vzhodni Nemčiji obiskovala isto šolo kot njena sestra, nato se je usmerila v povsem drugačne vode.

Čeprav je 35-letnica sedaj direktorica Inštituta za matematične vede in kompleksne sisteme na univerzi Moskva in je študirala na univerzi St. Petersburg, je najbolj znana po svojih uspehih, ki jih je dosegla kot plesalka akrobatskega rock 'n' rolla.

Leta 2019 je postala članica Ruskega sveta za razvoj športa in je igrala ključno vlogo pri razvoju tega plesa. Dolga leta je bila podpredsednica združenja World Rock and Roll Confederation (WWRC), ki tekmovanja v tej disciplini organizira širom sveta.

Poročena je bila s Kirillom Šamalovom, solastnikom ene od ruskih rafinerij in sinom solastnika ene največjih ruskih bank. Par se je ločil leta 2018. Ob ločitvi je bilo njegovo premoženje ocenjeno na približno dve milijardi dolarjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paweł Dudzik (@paweldudzik_pl)

Luiza Rozova

Luiza Rozova je stara 18 let in ruski predsednik je ni nikoli uradno priznal, kljub temu so mnogi prepričani, da je njegov tretji otrok. Je hči nekdanje čistilke in sedanje multimilijonarke ter delne lastnice ene največjih ruskih bank, 45-letne Svetlane Krivonogikhe, ki velja za eno najbogatejših žensk v svoji državi.

Putin naj bi imel razmerje s Svetlano, ni pa ta nikoli komentirala trditev, da je njena hči njegova potomka.

Rozova, ki je imela na instagramu 84.000 sledilcev, je tedaj, ko so se ruske čete začele kopičiti na meji z Ukrajino, prenehala deliti objave zaradi sovražnih komentarjev. Pred nekaj dnevi je profil celo ukinila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Newslink7.com (@newslink7com)

Putinu pripisujejo tudi razmerje z rusko telovadko Alino Kabaevo, nekdaj najbolj gibčno žensko Rusije.

Kabaeva je ena najpogosteje odlikovanih ritmičnih gimnastičark v zgodovini z dvema olimpijskima medaljama, 14 medaljami s svetovnih in 25 medaljami z evropskih prvenstev. Mnogi domnevajo, da je bila ona razlog za ločitev Putina od soproge.

Alino že dolgo povezujejo z njim, leta 2015 je bila fotografirana v nosečnosti, kar je spodbudilo govorice, da nosi Putinovega otroka.

38-letna nekdanja gimnastičarka naj bi imela z 69-letnim ruskim voditeljem kar štiri otroke, sedemletni dvojčici in še dva dečka. "Vsi štirje otroci so rojeni v Švici in imajo tamkajšne potne liste, verjetno ga ima ona tudi," je za Page Six izjavil vir . Nobeden od njiju nikoli ni uradno potrdil zveze.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lyudmila Shkrebneva (@lyudmila.putina)

Povzeto po portalih Mail Online in Page six

Preberite še: Zgodba Slovenca, ki je pomagal Ukrajinki na naši avtocesti, ganila vso Slovenijo

Morda vas zanima tudi: V Ukrajini razširjeno nadomestno materinstvo: Kaj se bo zgodilo z vsemi dojenčki?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)