VIDEO: Ganljiv posnetek ukrajinske deklice, ki poje v zaklonišču

Deklica je v zaklonišču zapela pesem iz Snežnega kraljestva in mnogim v temne dni spustila vsaj malo svetlobe.

9.3.2022 ob 9:45 | Foto: Anna Koberska/Gettyimages (naslovna fotografija je simbolična), Instagram | Avtor: M. FL.

VIDEO: Ganljiv posnetek ukrajinske deklice, ki poje v zaklonišču

Na družabnih omrežjih je zaokrožil posnetek ukrajinske deklice, ki je s svojim petjem v podzemnem zaklonišču v Kijevu zapela čudovito in srce parajočo verzijo pesmi iz Disneyjevega filma Snežno kraljestvo, Let it Go.

Prostor, poln staršev in otrok je utihnil, kar je videti tudi na posnetku. Deklici je ime Amelia in sanja, da bo nekoč s petjem nastopala pred velikim občinstvom. Video je Marta Smekhova delila na družabnih omrežjih, kjer je v hipu imel več kot tri miljone ogledov. 

Opremila ga je z dolgim tekstom, v katerem je med drugim zapisala:

"Ko sem videla, kako v enem od zaklonišč Kijeva otroci rišejo v polmraku, nisem mogla ostati hladna. Predlagala sem, da naredimo majhno galerijo in okrasimo ta nesrečen prostor.

Risala je tudi zgovorna deklica, ki mi je povedala, da poleg risanja obožuje petje in mi zašepetala, da sanja o tem, da bo nekoč pela na velikem odru pred množico poslušalcev. Rekla sem ji: 'Poglej, koliko ljudi je tu! Zanje zapoj'. Malce ji je bilo narodno, ker je bil to njen prvi nastop pred množico.

A njena zadrega je bila neupravičena. Od prve note je v zaklonišču nastala tišina. Vsi so jo samo poslušali. Tudi moški niso mogli zadrževati solz. Video sem posnela s privoljenjem njenih staršev in obljubila sem ji, da ga bo videlo veliko ljudi. Amelia je tako hotela."

Prisluhnite ji:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by مارتا (@smekhova_marta)

Celo Idina Menzel, ki je v filmu glas posodila Elisi, ga je videla in izrazila podporo: "Vidimo te. Res te vidimo," je zapisala v komentarju.

Povzeto po portalu Newsweek

Preberite še: Rusinja v Sloveniji: Krivijo nas za vojno, toda tudi nas je močno strah

Morda vas zanima tudi: Skrušeni ruski športniki ostali pred zaprtimi vrati. Športni pravnik: »To je cena vojne. Ni vprašanje, ali je pravično ali ne.«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)