Kdo je v resnici Olena Zelenska, prva dama Ukrajine

Ukrajinski predsednik in njegova soproga Olena Zelenska sta par že od študentskih let.

1.3.2022 ob 9:07 | Foto: instagram | Avtor: M. FL.

Kdo je v resnici Olena Zelenska, prva dama Ukrajine

Olena Zelenska, prva dama Ukrajine, je ob napadu na njeno državo ostala ob soprogu. Domovine nima namena zapustiti, po pisanju tujih medijev pa je z otroki v zaklonišču.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Volodimir Zelenski, nekdanji igralec in komik,  je predsednik postal leta 2019. Na poti do tega položaja je ob njem vseskozi stala soproga Olena, ki sprva ni bila najbolj navdušena nad idejo, da bi njen soprog kandidiral za prvega moža države.

Rodila se je 6. februarja leta 1978. Po zaključeni srednji šoli je izbrala študij arhitekture a kmalu ugotovila, da ji bolj leži pisanje. Čeprav sta Olena in Volodimir doma iz istega mesta in sta hodila sta v isto šolo, sta se spoznala šele med študijem na mestni univerzi Kriyvyi Rih.

Potem, ko je Volodimir postal uspešen komik, se je odpovedala karieri, da ga je lahko spremljala na snemanjih. Kljub temu, da je opustila študij je dokazala, da premore veliko talentov in se je poskusila tudi v vlogi scenaristke ter producentke.

Preden sta se 6. septembra 2003 poročila, sta bila v razmerju osem let, leto kasneje se jima je rodila hči Oleksandra in leta 2013 sin Kiril.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Potem, ki je njen soprog zasedel predsedniški položaj, je bila Olena proglašena za eno od stotih najbolj vplivnih oseb v Ukrajini in je na tej lestvici zasedla 30. mesto.

Sicer pa se glede politike drži bolj v ozadju in se ukvarja s humanitarnim delom, opozarja na različne družbene težave ter se zelo zavzema za enakopravnost med spoloma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

"Danes ne bom paničarila in ne jokala. Mirna in samozavestna bom. Otroka me gledata, jaz bom stala ob njiju. In ob svojem možu. In ob ukrajinskemu narodu," je ob napadu Rusije zapisala na instagramu.

Tam je pred kratkim objavila tudi čustveno fotografijo, na kateri je v zaklonišču, v izjemno težkih razmerah, rojen novorojenček.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

"To bi se moralo zgoditi v povsem drugačnih pogojih, pod mirnim nebom," je poročala Olena in pozvala ukrajinski narod k povezanosti, medsebojni podpori, zaščiti ter pomoči v težkih trenutkih.

Povzeto po portalih Miss7 in Heavy.com

Preberite še: Spor bivše in zdajšne: Ivana užalila Melanio

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Štirje najboljši soprogi med astrološkimi znaki


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)