Jill Biden: kaj bo v Beli hiši nosila nova prva dama

Njen stil je eleganten, a bolj sproščen in dostopen kot pri predhodnicah.

15.11.2020 ob 5:55 | Foto: Reuters | Avtor: Š. R.

Jill Biden: kaj bo v Beli hiši nosila nova prva dama

Ne glede na polemike, ki so spremljale letošnje ameriške predsedniške volitve, je bolj ali manj jasno, da bo 20. januarja 2021 nova prva dama postala Jill Biden. Vloga zanjo ne bo povsem nova, kot je bila denimo za Melanio Trump, kar osem let (v času predsedovanja Baracka Obame) je bil njen soprog Joe Biden že podpredsednik ZDA, nastanjena sta bila v podpredsedniški rezidenci. V protokolih je zato že utečena, vseeno pa bo v novi vlogi še toliko bolj na očem svetovne javnosti.

Ta je bila sicer navdušena nad stilsko pojavnostjo vedno popolno oblečene Melanie. Kot pravijo, je stil oblačenja Bidnove nekoliko bolj sproščen, navsezadnje namerava prva dama kot prva v zgodovini tudi ohraniti svojo zaposlitev – je namreč učiteljica angleščine.

V obleki Brandona Maxwella. Foto: Reuters

Kritiki so opazili njeno temno zeleno obleko Brandona Maxwella, ko je v sklopu kampanje nastopila pred šolo v Wilmingtonu v Delawaru, kjer poučuje. Elegantna, a ne preveč stroga je bila obleka s cvetličnim vzrocem Oscarja de la Rente, ki jo je nosila ob sobotni razglasitvi rezultatov, znova se je pokazala kot šik, a prizemljena osebnost. Kot piše Vogue, s svojim stilom že vpliva tudi na potrošnike, na spletu so bili zadnje dni razprodani kosi Oscarja de la Rente.

Ob prvem nastopu kot prva dama je nosila obleko oblikovalca Oscarja de la Rente. Foto: Jim Bourg/Reuters

Vogue tudi ocenjuje, da njen nekoliko bolj sproščeni, ljudski in dostopnejši način oblačena verjetno izvira iz njenega poklica. Še sam Joe Biden je o tem povedal: »Poučevanje ni nekaj kar Jill počne. To ona je.«

Pogosto je oblečena povsem sproščeno, rada ima jeans in kavbojske škornje. Foto: Leah Mills/Reuters

Kultne prve dame

Obleke, ki so jih prve dame nosile ob inavguraciji predsednikov so v vsej zgodovini postale kultne, prav tako njihova vsakdanja garderoba, ki je vselej predmet občudovanja. S svojim stilom je zlasti izstopala Jacqueline Kennedy, zelo priljubljen je bil tudi stil Michele Obama.

Mnogi se sprašujejo, ali bo po njunih sledeh šla tudi Bidnova, ki ne velja za preveč glamurozno ali zagreto zbiralko oblikovalskih kosov, vseeno pa vedno elegantno in šik. Izbira njene garderobe bo večkrat nosila tudi poseben pomen: tako kot je ob demokratski konvenciji nosila obleko Maxwella, ki prihaja iz Teksasa. Ta velja za »rdečo« državo, a je obstajala možnost, da se obrne v »modro«. Svoj prvi nastop je opravila v znamki, ki jo vodita Južnokorejka in Dominikanec. S prvo naj bi tako nakazovala pomebnost enotnosti in združevanja, z drugo pa odprtost in raznolikost ameriške kulture.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)