Michelle Obama o spontanem splavu: počutila sem se ničvredna in sama

Nekdanja prva dama Združenih držav Amerike je razkrila, da je tedaj, ko sta z Barackom snovala družino, utrpela spontani splav in povedala, zakaj je bila zanjo to tako težka izkušnja.

14.11.2018 ob 10:50

michelle_barack_obama.jpg

V najnovejšem intervjuju z Robin Roberts, voditeljico oddaje Dobro jutro, Amerika, je nekdanja prava dama ZDA Michelle Obama razkrila, da je imela tedaj, ko sta s soprogom Barackom Obama začela načrtovati družino, spontani splav. Kot je povedala, se takrat ni zavedala, koliko žensk preživlja enake stiske, kot jih je bila zaradi grenke izkušnje deležna sama. 

"Počutila sem se sama, osamljena in ničvredna, saj nisem vedela, kako pogosti so spontani splavi, kajti o njih se še dandanes premalo govori," je dejala Michelle in dodala: "Povsem strta sva bila ujeta v bolečino"

V svoji novi knjigi Becoming je zapisala, da spočetje novega življenja za nekatere pare ni lahko. Tudi s soprogom sta se na koncu zatekla k umetni oploditvi in ko je Michelle dopolnila 34 let, se jima je rodila Malia, leto kasneje pa še Sasha.

"Dejstvo je, da lahko celo drug drugemu predana partnerja z visokimi moralnimi načeli pri zanositvi naletita na visoke ovire," je zapisala.

V pogovoru z Robin je poudarila, da morajo ženske o tej težavi odkrito govoriti. Tako bodo vedele, da niso same:

"Mislim, da je nekaj najhujšega, kar lahko ženske drug drugi storimo to, da si ne zaupamo resnice o našem telesu. Kako deluje in kako ne deluje. Morale bi biti odkrite ter se o stiskah, ki lahko doletijo vsako, odkrito pogovarjati in se podpirati."

Avtorica: M. FL., povzeto po Cosmopolitanu
Foto: Reuters

Preberite še: 13 neprijetnih telesnih vonjav, ki jih ne smete ignorirati ali pa Mojstri govorice telesa razkrivajo, zakaj se Meghan Markle vedno dotika svojih las


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)