To je Toše Proeski dejal v zadnjem intervjuju (boleča izpoved tik pred usodno nesrečo)

Te dni mineva 16 let od tragične nesreče makedonskega glasbenika.

17.10.2023 ob 9:33 | Foto: Ljubo Vukelič/Delo, Instragram | Avtor: M. FL.

To je Toše Proeski dejal v zadnjem intervjuju (boleča izpoved tik pred usodno nesrečo)

Ta teden mineva 16 let, odkar je v tragični avtomobilski nesreči pri Novi Gradiški na poti iz domovine v Zagreb preminul makedonski glasbenik Toše Proeski.

Novica, da je za vedno utihnil njegov glas, je šokirala množice njegovih oboževalcev z območja nekdanje Jugoslavije. Komaj 26-letni pevec je za seboj pustil bogato glasbeno zapuščino in številne, tudi v slovenščini zapete hite.

Le nekaj ur pred nesrečo je v zadnjem intervju dejal, kakšno breme mu je v resnici naložila slava in priznal, da bi se z veseljem za nekaj časa umaknil iz javnosti:

"Rad bi se, a se ne morem. Mašinerija me je postavila, kot rečejo, v kolesje in to je to. Ni vrnitve. Iščem počitek od vsakodnevnih intervjujev, ličenja, odstranjevanja ličil, pakiranja. Potovanja v Zagreb in nazaj, potovanje v Avstralijo …

Delam napake kot vsak normalen človek. Nisem brez napak, nisem svetnik brez grehov, nisem angel, daleč od tega. Sem pa daleč od včasih grdih zgodb, ki se o meni pojavljajo v medijih," je povedal v makedonski TV-oddaji Vrteleška.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fan Club

Ob tem je poudaril, da bi si želel imeti dekle, ki z njim ne bi bilo samo zaradi slave.

"Ni lahko. Ne denar, ne avtomobili ne nič drugega ni usodno za ljubezen. Vem, katere so prave vrednote, želim si takšno dekle," je priznal in potožil tudi zaradi pasti novih prijateljstev:

"Ne verjamem v nova prijateljstva, ker sem že imel slabo izkušnjo. Ob starih prijateljih se počutim varnega.

Želim si sprehodov, nakupovanja, mirnega večera v lokalu, a to ne gre. Dojel sem, da se že šest, sedem let nisem sprehajal po mestu, stal pred izložbo in si rekel, da si nekaj želim kupiti. Tega si želim. Živeti kot vsi normalni ljudje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fan Club

V zadnjih mesecih njegovega življenja se je veliko govorilo o ljubezni z rokometašico Adrijano Budimir, vprašanjem o njej pa se je skušal izogniti:

"Rad bi zaščitil vsaj en del mojega življenja. Pogosto sva skupaj kot prijatelja. Čas bo pokazal svoje. Če bo kaj novega, bom povedal, ko bo nastopil trenutek za to," je dejal Toše.

Snovalci oddaje, kjer je gostoval, so mu na koncu zaželeli srečno pot v Zagreb, kjer ga je čakalo snemanje novih spotov:

"Ti veš, kako te imam rada. Zlato moje, pazi nase. Ne razdajaj energije na vse strani," mu je med objemom dejala voditeljica Vesna Petruševska, on pa je v zadnjem intervjuju samo na kratko odgovoril: "Moram."

Toše ni bil znan le po svoji glasbi, temveč tudi po dobrodelnosti. Za številne humanitarne nastope je prejel nagrado Matere Tereze, bil je UNICEF-ov ambasador dobre volje, pomagal je otrokom, njegova pesem This World pa je bila priglašena za himno organizacije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fan Club

Povzeto po portalu dnevnik.hr

Preberite še: Preživela potop Titanika, a sramota jo je spremljala do konca življenja

Morda vas zanima tudi: Življenje pevke Senidah zaznamovala huda nesreča: Vsi so bili v nezavesti, jaz sem bila budna


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)