Temni dnevi Jana Plestenjaka: »V trenutku, ki bi moral biti najlepši, sem osamljen«

Jan Plestenjak iskreno o karieri, družini, svojih razmerjih in o največjih obžalovanjih ter kompleksih.

18.9.2023 ob 9:35 | Foto: Jože Suhadolnik (naslovna), Instagram | Avtor: M. FL.

Temni dnevi Jana Plestenjaka: »V trenutku, ki bi moral biti najlepši, sem osamljen«

V podkastu Aidea je Jan Plestenjak v iskrenem pogovoru s Klemnom Selakovićem odkrito spregovoril o začetkih kariere, o poti do uspeha, o družini, o svojih razmerjih, o vrednotah, ki jih najbolj ceni in o največjih obžalovanjih ter kompleksih.

Tako se je vrnil nazaj na začetek svoje glasbene poti, ki jo je začel pri rosnih 19. letih, na njej mnogokrat padel, a se vedno pobral in prišel na točko, kjer je danes. Tudi zato, ker ni dopustil, da bi ga porazi preveč potrli in ne, da bi mu uspeh, ko je končno prišel, preveč stopil v glavo.

"Uspeh je kot dirkalni konj, ki te lahko, če ne znaš jahati, vreže s hrbta," je dejal in pri tem imel v mislih dejstvo, da se pogosto zgodi, da slava nekoga preveč prevzame in ob njej pozabi na zelo pomembni plati uspeha: na disciplino in spoštovanje.

Opozoril je na posledice permisivne vzgoje, ki se velikokrat pokažejo na naši glasbeni sceni, ko sicer nadarjeni hočejo prehitro uspeti, so polni predimenzionirane samozavesti in samih sebe ter prepričani, da jim uspeh ne uide, na koncu, ko jim življenje nastavi ogledalo in jih postavi na realna tla, pa se jim zdi, da se jim godi največja krivica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AIDEA Podkast (@aidea_podkast)

"Nestrpnost ne pripelje do uspeha," je povedal iz lastnih izkušenj in poudaril, da je pot do tja kombinacija ponosa, spoštljivosti in tudi samokritičnosti, a slednja lahko, tako kot pri njem, preraste v perfekcionizem, ki ga, kot je zaupal, velikokrat tepe.

"Vse, kar počnem, počnem intenzivno. Tudi, kar zadeva odnosov," je zaupal in dodal, da je nesmiselno pričakovati, da se bo pri 50. to spremenilo, hkrati je priznal, da je zanj največji kompleks to, da pri 50. še ni ustvaril družine, doma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AIDEA Podkast (@aidea_podkast)

Zakaj ne? "Toliko let sem v glasbi in želel sem okusiti vse. Tega ne obžalujem, pesmi, ki nastajajo iz mojih izkušenj, so zato boljše. Sem pa ostal neizkušen z vidika partnerstva, družine, otrok."

Vsa Slovenija dobro ve, da je bil v več zvezah, ki jih je, če so bile resne, tako tudi jemal.

"Nikoli nisem nobenega dekleta prevaral. Ne zaradi njega, temveč zaradi sebe, ker bi sebi podrl neko svetost, čistost," je zaupal in dodal, da prav tako ne govori ničesar, česar ne misli resno. Besede imajo svojo težo.

Zanj največji izziv partnerstva je, da vanj največkrat vstopa s prevelikimi pričakovanji, je preveč neizprosnem, čustven, predan in je njegova napaka, da enako pričakuje od druge osebe ter je, če tega ni, hitro prizadet: "Z leti se morda človek nauči dozirati energije in mogoče se bo tudi tu kaj spremenilo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Plestenjak (@janplestenjak)

V pogovoru se je Jan dotaknil odnosa z mamo in že pokojnim očetom, ki ga, kot je povedal, pogreša, z mamo pa sta stkala res tesno vez, ki nikogar od njiju ne duši.

Kaj pa, ko nastopijo temačni trenutki?

"Najtežji so dnevi po res dobrem koncertu. Pridem domov, zjutraj vstanem v lep dan, sem poln zadovoljstva in sreče, ki pa je ne morem z nikomer deliti.

V trenutku, ki bi moral biti najlepši, sem osamljen," je iskreno zaupal in povedal, da je srečo in veselje treba deliti, da pa oseba, ki jo ob sebi tedaj pogreša, ni prijatelj, temveč nekdo, s katerim bi bil intimno povezan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Plestenjak (@janplestenjak)

In kaj bi storil, če bi vedel, da je danes njegov zadnji dan? "Vrnil bi se k bazi. Dobro bi jedel, pil, se ljubil in se napil res dobrega vina, da bi mi bilo čisto vseeno."

Preberite še: Ta ljubki deček je zrasel v lomilca ženskih src

Morda vas zanima tudi: Jan Plestenjak Veroniki Podgoršek razkril intimne podrobnosti svojega partnerstva


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)