Taylor Swift spet presenetila: Tega nisem storila še nikdar

Drži se načela: več je več. Izdala je še drugi album v letošnjem letu.

11.12.2020 ob 12:55 | Foto: Mario Anzuoni/Reuters | Avtor: Š. R.

Taylor Swift spet presenetila: Tega nisem storila še nikdar

Ameriška glasbenica Taylor Swift je v zadnjem obdobju postala že kar znana po nepričakovanih kariernih potezah, tik pred božičem pa je znova presenetila svoje oboževalce. Po samo petih mesecih od izida albuma Folklore je te dni luč sveta ugledal še eden, še drugi letošnji album - Evermore.

Kot je priznala v zapisu na socialnih omrežjih, je bilo vse skupaj nekaj novega tudi zanjo. »Enostavno, nismo mogli nehati ustvarjati pesmi. Kot da smo se znašli na robu gozda in imeli na voljo dve odločitvi: ali se obrnemo ali pa vstopimo in se predajamo glasbi še naprej. Odločili smo se, da bomo še naprej raziskovali. Tega nisem storila še nikdar. V preteklosti so bili zame albumi vedno odraz nekega obdobja. Ko sem ga izdala, sem začela načrtovati novega. Toda ob zadnjem, Folklore, je bilo drugače. Nisem imela občutka, da sem že zapustila to ero, temveč se še vedno vračala,« je zapisala in navdušila tudi z naslovno fotografijo albuma, na kateri nosi francosko kito in plašč letošnje kolekcije Stelle McCartney.

To je sicer že deveti studijski album Swiftove, ki se je v težkem obdobju tudi za glasbeno industrijo zatekla k nekoliko drugačni filozofiji. The Wall Street Journal jo je primerjal z Ariano Grande - namesto precizno načrtovanega izida novega izdelka, se je odločila biti bolj spontana, kot hip-hop in R&B zvezdniki. »Hiter prihod novega albuma odraža realno stanje v današnji glasbeni industriji: več je več,« je še zapisal ameriški časnik.

Swiftova si sicer to lahko privošči, saj je pri založniku Universal Music Group izpogajala, da sama razpolaga s svojimi posnetki in jih tako tudi bolj intenzivno izdaja. Več kot se predvaja njenih pesmi, bolj se polni njena blagajna. Od julija je v ZDA njen album Folklore kupilo ali na zahtevo naložilo 1,95 milijona ljudi.

Preberite še: The Queens Gambit: Najbolj gledana serija v zgodovini Netflixa, ki je obudila zanimanje za šah

Morda vas zanima tudi: Meryl Streep izgubljena na snemanju: Bilo je katastrofalno


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)