Kako se bo po ločitvi od družine pisal Harry

Govori se tudi, da bosta Harry in Meghan postala instagram vplivneža.

4.3.2020 ob 5:40 | Avtor: P. Pa.

Kako se bo po ločitvi od družine pisal Harry

To leto je polno sprememb za princa Harryja in njegovo družino. Ko sta se Meghan in Harry odločila, da ne želita biti več del ožje kraljeve družine, sta sprejela veliko odločitev, ki ju bo za vedno zaznamovala. Ker kraljevih nazivov ne bosta več uporabljala, bosta morala začeti uporabljati priimek. A le redkokdo ve, kako se člani kraljeve družine sploh pišejo.

Harryjev uradni naziv, ko je bil še princ, je bil Henry Charles Albert David Valižanski – Harry pa je pravzaprav njegov vzdevek, ki ga uporablja že od otroštva. Čeprav je uporabljal naziv Valižanski, se člani kraljeve družine pišejo Mountbatten-Windsor. Ta priimek dobijo vsi člani kraljeve družine, pripadnica kraljeve družine pa ga po poroki izgubi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Kako so dobili priimek?

Kraljeva družina do leta 1917 ni uporabljala priimkov. Šele takrat so dodali nazivom priimek Windsor. Po poroki kraljice Elizabete II. in Filipa Mountbattna, ki se je rodil kot princ Filip Grški in Danski, pa so začeli uporabljati kombinacijo Mountbatten-Windsor.

Vprašanje pa ostaja, ali bo po ločitvi od ožje kraljeve družine Harry z družino obdržal priimek. Bolj za šalo kot zares so se pojavili tudi namigi, da bi lahko prevzel ženin priimek Markle, ali pa bi si zakonca, ki onstran luže že uživata v svoji slavi, izmislila nekaj povsem novega. Harry za zdaj na družabnih omrežjih še ostaja prisoten z nazivom vojvoda Suseški, a kako dolgo bo tako, je le še vprašanje časa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Bila bi super junakinja

Ni pa samo priimek tisti, ki bega in dviga prah med oboževalci kraljeve družine. Poleg naziva jih zanima tudi, kaj bosta Meghan in Harry počela in kako bosta služila denar za svoj razkošen način življenja. Govori se, da naj bi Meghan že angažirala svojega agenta, da ji poišče primerno vlogo v junaško-akcijskem filmskem žanru. Tuji mediji še dodajajo, da je dogovorjena za več sestankov v Hollywoodu in da ni nujno, da bi nastopila v glavni vlogi. Poleg tega naj bi več časa namenila tudi lastni promociji na družabnih omrežjih, saj naj bi ju privabljal tudi posel na spletu. Bosta postala vplivneža? 

Priporočamo tudi: Fizioterapevtka svetuje, kako pravilno dvigujemo dojenčka (VIDEO)

Preberite še: Porcelan, ki ga je navdihnila obleka Jennifer Lopez in pa Harryja in Meghan zanimajo dvorci v Malibuju

Morda vas zanima tudi: Zakaj smo obsedeni z večno dramo kraljeve družine


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)