Poročni fotograf princa Harryja in Meghan Markle o dogodkih iz zakulisja njune poroke

Modni fotograf Alexi Lubomirski o tem, kako so nastale najbolj kultne fotografije z zaroke ter poroke Meghan Markle in princa Harryja.

5.2.2020 ob 9:15 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Poročni fotograf princa Harryja in Meghan Markle o dogodkih iz zakulisja njune poroke

Ko sta si Meghan Markle in princ Harry obljubila večno zvestobo, je bilo vanju uprtih več kot štiri milijone parov oči z vsega sveta.

Med tistimi, ki so bili najbližje dogajanju, pa je bil modni fotograf Alexi Lubomirski. Lubomirski je zaslužen za čudovite fotografije para od zaroke do veličastne poroke.

Prav ta je kot gost v oddaji The Morning Show razkril zakulisje dogajanja in odkril, kako so nastali posnetki, ki so zaobšli svet.

Kriv je Instagram

"Za vse je kriv Instagram," je povedal Alexi. "Med letom v Veliko Britanijo sem posnel fotografijo skozi okno letala in pripisal, da letim v Združeno kraljestvo. Očitno je en od Meghaninih prijateljev videl objavo ter ji dejal: Alexi je v mestu in obožuješ ga."

Glavni namen leta sicer ni bil prijeten: "Tam sem bil, ker je bila mama na operaciji možganskega tumorja. Hodil sem po hodnikih bolnišnice in čakal na konec posega ter na klic zdravnika, da mi pove, da je z njo vse v redu. Po desetih, enajstih urah je res zazvonil telefon, a klicali so iz Kensingtonske palače in me vprašali, ali bi prevzel projekt. Dva dni kasneje sem spoznal par in naredili smo načrt, kako naj bi zadeve potekale."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexi Lubomirski (@alexilubomirski) on

Intima, kot je nismo vajeni

Ena najlepših fotografij z zaroke Meghan in Harryja je črno beli posnetek objetega para, ki razkriva veliko intimnejšo plat članov kraljeve družine, kot jo je javnost sicer vajena.

"Seveda sem ju nekoliko vodil, a nedvomno se je ob posnetku zgodila tudi čarovnija, ki je prispevala h končnemu izdelku," je povedal mojster fotografije in pojasnil:

"Bilo je naše zadnje fotografiranje tistega dne, bil je november, mrzel dan, in rekel sem Harryju, naj jo ogrne s plaščem. Oba sta bila obrnjena proti meni, za njima je zahajalo sonce. Meghan sem prosil, naj se nekoliko obrne proti njemu in ujel sem čudovit trenutek, ko je spontano izpod plašča na njegov obraz položila roko ter pokazala zaročni prstan, oba sta se nasmejala, pogledala drug drugega in v idealnem trenutku sem pritisnil sprožilec. Ob njunem objemu so se vsem na snemanju naježile kocine."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexi Lubomirski (@alexilubomirski) on

Najpomembnejše fotografije v karieri

"Sama poroka je bila popolnoma druga zgodba," je nadaljeval fotograf: "Ob fotografiranju zaroke smo imeli na voljo cel dan. Sprehajali smo se okoli gradu Windsor in nastajali so lepi posnetki zaljubljenega para. "

"Na poročni dan je polovica mojih možganov razmišljala: to je tako super. Sem na kraljevi poroki. Druga polovica pa: zberi se. Zlasti, ko je nastopil čas za skupinsko fotografijo, je bilo dokaj noro. Na voljo smo imeli 25 minut za šest posnetkov. Predstavljajte si praznovanje dvajsetih ljudi, ki jih moraš v 25. minutah ujeti v šest popolnih in zanimivih fotografij."

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

"Obljubili so mi, da bom par lahko, če bo dovolj časa, odpeljal v Rose Garden in posnel nekaj bolj intimnih, sproščenih fotografij, " je razkrival fotograf.

"Res smo šli tja, česar sem bil vesel, a nisem vedel, da bom imel na voljo le tri minute, zato me je bilo strah, da fotografije ne bodo uspele. Strah je bil odveč. Kajti tako, kot vsak pravkar poročeni par, ki se končno umakne od množice in se sprosti v trenutkih zase, sta tudi Mehgan in Harryja prevzeli umirjenost ter sproščenost."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexi Lubomirski (@alexilubomirski) on

 

"Takrat je nastala fotografija na stopnišču. Rekel sem jima, naj se namestita na stopnice, spontano sta se usedla v položaj in trenutek popolnega veselja ter ljubezni sem ujel v čudovitem posnetku, ki je postal uradna poročna fotografija para."

Preberite še: Resnični razlogi ter posledice odločitve Meghan Markle in princa Harryja

Morda vas zanima tudi: Meghan Markle dobila še eno močno zaveznico


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)