Dan D za Meghan Markle in princa Harryja

Znan je natančen datum, ki naznanuje začetek novega poglavja v življenju Meghan Markle in princa Harryja.

20.2.2020 ob 9:15 | Foto: GettyImages, Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Dan D za Meghan Markle in princa Harryja

Iz Buckinghamske palače prihajajo nove podrobnosti o ločitvi princa Harryja in Meghan Markle od kraljeve družine. Med drugim je določen natančen datum, ko bosta lahko zaživela tako, kot sta si zamislila, znano je tudi, kaj ju do tedaj še čaka ter kako bo z njunimi uradnimi nazivi, poroča Associated Press.

Kot je zapisano v objavi, bosta Meghan in Harry kot višja člana kraljeve družine uradno odstopila 31. marca.

Kaj ju do tedaj še čaka

Čeprav se dan D nezadržno bliža, ju v domovini princa v začetku naslednjega meseca čaka še kar nekaj obveznosti. Po navedbah palače se bo Harry udeležil podelitve nagrad fundacije Endeavour, namenjenim zaslužnim, bolnim in ranjenim v vojaških operacijah. Prav tako bo prisostvoval na otvoritvi glasbenega festivala Mountbatten, se udeležil otvoritve muzeja Silverstone Experience ter snemanja priredbe skladbe Jon Bon Jovia Unbroken v podporo skladu Invictus Games.

Meghan se bo udeležila uradne prireditve ob dnevu žena 8. marca, oba pa bosta 9. marca prisotna pri bogoslužju v počastitev Združenemu kraljestvu v katedrali Westminster.

Kako bo z njunimi nazivi

Ko je par naznanil, da odstopa z mesta višjih članov kraljeve družine in namerava s sinom Archijem večino časa bivati v Kanadi, so se pojavile razprave o tem, ali bosta potem, ko bosta namero uresničila, ohranila naziv kraljeva visokost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Naziv bosta obdržala, vendar ga ne bosta smela uporabljati v namen lastne promocije in promocije njunih projektov na samostojni poti. Prav tako bosta še vedno vojvoda in vojvodinja Sussex, Harry ostaja šesti v vrsti za britanski prestol in major, podpoveljnik ter vodja eskadrilije v britanski vojski.

Aktivna v svojem poslanstvu

Ker pa Harry in Meghan po 31. marcu ne bosta opravljala dolžnosti v imenu kraljice, ne bosta več upravičena do pisarne v Buckinghamski palači. Ustanoviti nameravata novo dobrodelno organizacijo, podrobnosti o tem bosta delila sredi tekočega leta.

Harry ostaja aktiven član organizaciji, kateri pokrovitelj je in se bo še naprej prizadeval za dobrobit vojakov in vojakinj, za promoviranje športa ter ozaveščanje o okužbi z virusom HIV. Meghan pa se bo v imenu organizaciji pod njenim pokroviteljstvom tudi v prihodnosti zavzemala za enakost med spoloma in pravico do izobrazbe za vse.

Preberite še: Poročni fotograf princa Harryja in Meghan Markle o dogodkih iz zakulisja njune poroke

Morda vas zanima tudi: Harry in Meghan že odstranjena v slovitem londonskem muzeju

Priporočamo tudi: Imam super partnerja, stanovanje in službo, a čutim, da to ni to in pa Vikend hišica, ki ima vse, kar imajo velike


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)