Tako je osebje kraljeve družine za hrbtom klicalo Meghan Markle

Osebje, ki skrbi za člane kraljeve družine, za Meghan Markle ni imelo prav lepega vzdevka.

27.6.2020 ob 5:45 | Foto: Pool New, Hannah Mckay, Darrin Zammit Lupi/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Tako je osebje kraljeve družine za hrbtom klicalo Meghan Markle

Preden sta Meghan Markle in princ Harry odstopila kot višja člana britanske kraljeve družine, sta bivala v prostornih palačah, kjer je zanju skrbelo usposobljeno osebje.

Vendar v njihovih krogih nekdanja ameriška igralka ni bila najbolj priljubljena in tisti, ki so bili zadolženi za njeno ugodje ter udobje, so ji kmalu nadeli nič kaj laskavi vzdevek: Vojvodinja težavna.

Tako vsaj v svoji novi knjigi Kensingtonska palača, intimni spomini od kraljice Mary do Meghan Markle ( Kensington Palace: An Intimate Memoir from Queen Mary to Meghan Markle) piše avtor Tom Quinn, ki je z namenom podrobno orisati razmere znotraj zidov palač govoril s številnimi dolgoletnimi člani osebja. In prav v teh pogovorih je spoznal, da niso tabloidi Meghan ožigosali z žaljivimi vzdevki, ampak so zanje zaslužni ljudje znotraj palače.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @wanderlust.about on

"Vzdevkom se ni mogoče izogniti," je Quinn povedal za Fox News. "Britanski rumeni tisk je znan po tem, da priljubljene neizmerno povzdigne in seveda nasprotno: tiste, ki jih ne mara, hitro potlači. Tudi z vzdevki, kot se je zgodilo pri Meghan. Vendar ti niso nastali v uredništvih, temveč znotraj bogatih soban."

Quinn je v pogovorih izvedel, da je bila nekdanja zvezdnica v očeh mnogih prezahtevna za novinko v kraljevi družini. Osebje je budila ob petih zjutraj, mu pošiljala elektronsko pošto in nekaterim je to šlo v nos ter so jo zato opisali kot težavno, zahtevno in nadležno.

"A prepričan sem, da tega, kar je počela, ni počela z namenom da bi bila komu v nadlego. Preprosto čutila je, da mora postoriti, kar od nje zahteva nova vloga. Hotela je pokazati, da zadeve jemlje resno. Za vsako ceno se je želela dokazati, njena zagnanost pa je terjala davek, ki ga je izkoristil tisk. In tisk v Veliki Britaniji je zelo močan," je še povedal Quinn ter nadaljeval:

"Sprva so jo vsi oboževali, zdelo se je, da so Britanci in nova družina Meghan vzeli za svojo. Zgodba pa je kmalu postala dolgočasna in označili so jo za zahtevno in nadležno. Samo zato, ker je bila drugačna."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Po mnenju avtorja je odziv Marklove na navedbe medijev leta 2019 v dokumentarnem filmu Harry & Meghan: An African Journey, vse skupaj samo še poslabšal:

"Vojvodinja je tedaj priznala, da ni bila pripravljena na krute britanske tabloide in da ni vedela, da bo s poroko v kraljevo družino tisk do nje postal tako neusmiljen, čeprav je bila glede tega posvarjena."

"Niti sanjalo se mi ni. Morda je to težko razumeti, a ko sem srečala svojega sedanjega soproga, so bili moji prijatelji res srečni zame, ker sem bila srečna jaz. Vendar so mi tisti, ki dobro poznajo razmere na Otoku prigovarjali, naj se ne poročim z njim, saj mi bodo britanski tabloidi uničili življenje," je tedaj povedala Meghan.

V istem času je par sprožil tudi več pravnih postopkov proti medijem in s tem, ko je skušal pojasniti ozadje zgodb, še podžgal zadeve.

"Ne bi smela pojasnjevati svojih besed in dejanj. To nikoli ne obrodi sadov. Meghan je vedno govorila, da si želi, da bi bili mediji do nje pošteni in pravični, kar je preprosto naivno pričakovanje. Tabloidov ne zanima pravičnost, temveč iščejo sočne zgodbe, ki so lahko boleče," je povedal Quinn in izpostavil pravilo, ki ga člani kraljeve družine pri tem upoštevajo: nikoli se ne pritožuj in nikoli ne pojasnjuj.

Na žalost Meghan temu ni sledila in je s tem vse skupaj le poslabšala, saj so njenim pojasnilom pridali negativno noto.

Kot dober primer tega, kako deluje britanski rumeni tisk, je avtor navedel Kate Middleton: "Do nje in do njenih staršev mediji sprva niso bili prizanesljivi. Mamo Carol so opisovali kot povzpetnico nižjega sloja, ki je hči dobesedno porinila v objem Williama. A ona je ob tem molčala, ni se pritoževala, ni pojasnjevala, sedaj jo vsi opevajo kot super mamo, taščo in babico."

"Tudi Kate mediji niso vedno prizanašali. Vendar ni rekla ničesar. Ni se odzvala na natolcevanja ter namigovanja in tako ni vrgla kosti za glodanje.

Če tisk o kraljevih napiše kaj grdega in prizadeti na to odgovori, novica kmalu postane obširna zgodba. Zato je bolje molčati. To je pač cena, ki jo morajo kraljevi plačevati za to, ker vsako leto od davkoplačevalcev prejmejo več milijonov funtov in še vedno živijo kot aristokrati v 18. stoletju."

Preberite še: Resnično ozadje spora med Williamom in Harryjem

Morda vas zanima tudi: Zakaj osebje v Buckinghamski palači nikoli ni maralo Meghan Markle

Na Delu in dom si lahko preberete: 6 preprostih trikov za zero waste piknik

Na OniPuls pišejo o sosedih: Ignorantski sosedi se nočejo znebiti nevarnega azbesta

Na Odprti kuhinji pa se lahko lotite: Biskvit na žlice: puhasta rulada z jogurtom


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)