Srce parajoč dokumentarec: »Snemamo zadnje dni mojega življenja«

Selma Blair se od leta 2018 bori z multiplo sklerozo.

19.8.2021 ob 5:25 | Foto: Gareth Cattermole/GettyImages | Avtor: Š. R.

Srce parajoč dokumentarec: »Snemamo zadnje dni mojega življenja«

Filmski svet je presunjen o prizorih iz napovednika o dokumentarcu Introducing, Selma Blair. V njem namreč hollywoodska igralka razkriva svoj težak boj z neozdravljivo multiplo sklerozo.

»Ne morem govoriti, snemamo zadnje dni mojega življenja,« v enem od težkih prizorov pravi Selma Blair, ki so ji bolezen diagnosticirali leta 2018. Odtlej se z jekleno voljo spopada z mučnimi simptomi, neizmernimi bolečinami, težavah s hojo, vidom, ravnotežjem. Na njeni težki poti jo spremlja tudi 10-letni sin, za katerega pravi, da ji je v izjemno oporo.

Zvezdnica filmov Blondinka s Harvarda in Podle igre je bila vesela tudi Netflixove pomoči, omogočil ji je namreč, da je še naprej počela, to kar najbolje ljubi in igrala v seriji Another Life.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Dokumentarec o njenem boju s kruto boleznijo razkriva šokantne prizore, od njene tresoče hoje s palico, do izpadanja las ob kemoterapiji. Vseeno 49-letna igralka ob svojih video dnevnikih iz bolnišnic premore tudi ščepec humorja. »Sem gibalno ovirana. Včasih padem. Stvari mi padajo iz rok. Moj spomin je meglen. In moja leva stran potrebuje usmeritve, ker se ji je pokvaril GPS. Toda, držimo se!«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

»Dejali so mi, da moram pripraviti načrt za umiranje. Ne, ker imam MS, temveč ker se borim z MS,« je dejala v napovedniku dokumentarne filma, katerega premiera bo 15. oktobra.

Preberite še: Renata Žohar o življenju z multiplo sklerozo: Dokler sem tu, bom nekaj počela - in živela!

Morda vas zanima tudi: Manja Plahuta in njen boj z anoreksijo: Ponoči sem se zbujala na dve uri in telovadila, da se ne bi zredila

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)