Angelina Jolie spregovorila o veliki težavi, ki jo ima z otroki

Slavna igralka priznava, da se pri skrbi za svoje otroke sooča s prav posebno težavo.

29.6.2021 ob 5:15 | Foto: Tim P. Whitby/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Angelina Jolie spregovorila o veliki težavi, ki jo ima z otroki

Angelina Jolie ima pisano družino. Z bivšim soprogom Bradom Pittom imata namreč šest otrok, in sicer 19-letnega Maddoxa, 17-letnega Paxa, 16-letno Zaharo, 15-letno Shiloh ter 12-letna dvojčka Knox in Vivienne.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Ob pisani družini, v kateri so trije otroci posvojeni in izvirajo iz različnih delov sveta pa igralka priznava, da se pri skrbi zanje sooča s prav posebno težavo, ki jo lahko izzove čisto običajen izpuščaj:

"Moji otroci prihajajo iz različnih okolji. Zgodi se, da dobijo izpuščaj. Pa vendar je ta na različnih kožah videti povsem drugačen. In vsakič, ko skušam s pomočjo medicinskih priročnikov določiti, kaj je vzrok izpuščaju in kako ga zdraviti, so ti v njih vselej prikazani samo na beli polti."

Svojo težavo je zveznica zaupala med pogovorom s študentom medicine Malonejem Mukwendejem za Time Magazine in opozorila na težavo mnogih staršev, katerih otroci niso bele polti.

Ob tej priložnosti je povedala tudi, da je bila Zahara pred nedavnim deležna operacije: "Zahara, ki je bila posvojena v Etiopiji, je bila na operacij. Medicinska sestra mi je po posegu rekla, naj obvestim zdravnika, če bo koža hčerke postala rožnata. Kako naj bi temna polt postala rožnata?"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie_offiicial)

Malone se trudi poiskati načine, kako medicinska znanja predstaviti tako, da bi bila razumljiva za vse barve polti in priznava, da je to zelo problematična zadeva.

Takole je povedal igralki: "Teh težav sem se začel zavedati že zelo zgodaj in nanje že dolgo opozarjam. Tako jezik kot kultura znotraj medicine sta namreč prilagojena belopolti populaciji kar je, kot ste povedali sami, zelo problematično s stališča določenih skupin.

Ne zgolj z vidika postavljanja diagnoze ter zdravljenja, temveč tudi s stališča, da mnoge težave, ki zahtevajo hitro obravnavo zdravnika (pre) dolgo ostanejo spregledane."

Povzeto po portalu BangShowbiz

Preberite še: Brad Pitt ima znova zlomljeno srce

Morda vas zanima tudi: To so zahteve, ki jih ima Brad (z Angelino gresta znova na sodišče)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)