Simpatični olimpijec Tom Daley razkril ozadje ljubezni do pletenja

Britanski olimpijec Tom Daley, ki je veliko pozornosti vzbudil s svojim hobijem, je pojasnil, zakaj obožuje pletenje.

3.8.2021 ob 8:50 | Foto: Clive Rose/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Simpatični olimpijec Tom Daley razkril ozadje ljubezni do pletenja

Te dni so nedvomno vroča tema olimpijske igre v Tokiu. Ne zgolj zaradi športnih nastopov, temveč tudi zaradi vsega, kar se dogaja v ozadju tekmovanj.

Tako je veliko pozornosti na spletu vzbudil simpatični britanski tekmovalec Tom Daley. 27-letni športnik, ki je že osvojil zlato medaljo v sinhronih skokih v vodo, se je med spremljanjem žensk v isti disciplini sproščal z več kot zanimivim hobijem: pletenjem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ソフィア (@seofiia)

S tem je hitro postal zvezda spleta, med drugim je britanska komentatorka za BBC Katherine Dowes takole komentirala prizor: "Tule pa je Tom Daley na plano potegnil svoje igle." Seveda ni šlo brez vprašanja: "Le za koga plete tole vijoličasto zadevo?"

Skakalec, ki se v dresu svoje reprezentance ni pustil motiti, je ob nizanju zank vseeno zavzeto spremljal dogajanje na prizorišču, ni pa to bilo prvič, da je pokazal svoje spretnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ExtraTV (@extratv)

Njegovi oboževalci so pohiteli s komentarji na družabnih omrežjih: "Kako ljubko," je en zapisal na twitterju. Drugi pa dodal: "To je tako v skladu z novimi pandemičnimi hobiji. Iskrene čestitke!"

Brez pretiravanja torej lahko trdimo, da je Tom obnorel splet, je pa na Instagramu povedal, kaj je v ozadju njihovega početja:

"Pletenje je postalo zame način sproščanja in blaženja stresa. Obožujem pletenje," je zapisal na tem družabnem omrežju. V objavi na twitterju se je pohvalil z najnovejšo kreacijo, ki je nastala pod njegovimi pletilkami: etuijem za zlato medaljo, ki jo je osvojil 26. julija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filo.news (@filonewsok)

"Pletenje je nekaj, kar me je skozi celotno zgodbo držalo pri pameti. Obožujem pletenje, kvačkanje, vezenje. Moj etui ima na eni stran britansko ter na drugi japonsko zastavo in všeč mi je, ker v njem lahko nosim medaljo, ne da bi se pri tem poškodovala," je pojasnil.

S ročnimi spretnostmi Tom ne razvaja le sebe, temveč tudi druge. Tako je njegov partner na olimpijskih igrah Matty Lee razkril, da ga je sotekmovalec razveselil s posebnim darilom:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matty Lee (@mattydiver)

"Presenetil me je z izvezenim olimpijskim prstanom. Gre za repliko prstana, ki ga je on dobil na svojih prvih olimpijskih igrah. Posebej zame ga je prinesel iz domovine in bi mi ga podaril ne glede na to, kako bi se odrezala. Zame je bilo lepo presenečenje," je povedal za portal Olypics dan potem, ko je skupaj s Tomom stopil na najvišjo stopničko v svoji disciplini.

Pa nazaj k začetku zgodbe: komu je torej namenja vijolična pletenina? Verjeli ali ne, kužku zlatega olimpijca.

Povzeto po portalu Eonline

Preberite še: 10 najboljših hobijev za bistrejši um

Morda vas zanima tudi: Kvačkanje za umiritev misli


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)