Hobiji za tiste, ki niso ravno za šport

Šport pač ni za vse.

30.4.2018 ob 4:46

bridget_jones.jpg

Šport je eden izmed najbolj priljubljenih in najbolj pogostih hobijev. Če se nekateri ukvarjajo s športom zgolj za to, da so fit ali da izgubljajo kilograme, predstavlja drugim način življenja. A roko na srce, niso vsi za šport. Nemalo je takih, ki jim vadba kot takšna predstavlja muko in ne užitek. Za tiste je Mična izbrala nekaj alternativ, s katerimi boste zapolnili svoj čas, si popestrili dneve in morda sklenili tudi kakšna nova prijateljstva.

Če se v nobenem izmed spodaj naštetih ne boste našli, pa je super ideja za krajšanje dni tudi branje Mične.

Fotografiranje

Na sprožilec zna pritisniti vsak, a ne zna vsak posneti dobre in kvalitetne fotografije. Če ste si od nekdaj želeli izvedeti več o fotografiji in se naučiti poiskati pravi kot in kader, je morda skrajni čas, da se lotite fotografiranja. Mnogo fotografov prisega kar na lastno raziskovanje in učenje. V knjižnici in na spletu boste namreč našli obilo uporabnega gradiva. Lahko se vpišete na tečaje, ki jih danes brez težav najdete na spletu. Enega izmed takšnih tečajev najdete tukaj.

Lončarstvo in ustvarjanje z glino

Neposredno ob Kavarni SEM v Ljubljani stoji lončarski atelje, v katerem vas bodo naučili vse o oblikovanju gline in lončarstvu. Si lahko predstavljate še kaj bolj sproščujočega kot oblikovanje in gnetenje gline? Odlično za dušo in um. Delavnice organizira tudi priljubljena slovenska ustvarjalka Hana Karim.

ThinkstockPhotos-942444978.jpg

Pomagajte v zavetiščih

Pes je človekov najboljši prijatelj, pravijo. Če nimate svoje živali ali pa če bi enostavno radi pomagali drugim živalim, vas bodo gotovo veseli v zavetiščih. Tam lahko pomagate na najrazličnejše načine, od sprehajanja psov, do rejništva, mačjelova in preverjanja posvojenih živali. Kako postati sprehajalec v zavetišču, preverite tukaj.

Izdelovanje nakita

Ustvarjalni hobiji so v zadnjem času nadvse priljubljeni. Eno izmed takšnih je tudi ustvarjanja nakita iz različnih mas, perlic in materialov. Z malo raziskovanja in vztrajnosti se lahko vsega naučite sami, za tiste, ki bi si želeli izvedeti v čim krajšem času čim več, pa so na voljo številni tečaji, na katerih ne boste dobili le novega znanja temveč boste gotovo spletni nova prijateljstva. Kje najdete tečaje? Tukaj

TH.jpg

Šivanje

V zadnjem času je izjemno priljubljeno šivanje. Mlade ustvarjalke izdelujejo otroška oblačila, torbice ali različne dodatke. Šiviljske tečaje, kjer vas bodo naučili osnov, najdete skoraj za vsakim vogalom. Ali pa na tej spletni strani

Tečaj kuhanja

Če boste znali dobro kuhati in peči, ne boste veseli le vi, ampak tudi vaši gostje. Pri Jezeršku vas bodo naučili vse. Od sušija, do prigrizkov, mesa, rib in slastnih pit.

 

Varjenje piva

Če obožujete pivo, ste gotovo kdaj pomislili, kako bi se lahko varjenja piva lotili sami. Ne boste verjeli, a obstaja celo tečaj, v katerem vas bodo naučili, kako variti pivo. Hobi, pri katerem gotovo nikoli ne boste žejni. Tečaje piva najdete tukaj

Svoj čas posvetite rastlinam

Znate zasaditi sadiko, oblikovati lasten vrt ali ga urediti? Za številne je vrtnarstvo mukotrpno delo, a lahko je tudi pravi hobi in odlična sprostitev. Če nimate zemlje, si lahko čudovito zeleno oazo uredite kar na balkonu ali terasi. Paleto različnih tečajev o vrtnarstvu najdete tukaj.

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Thinkstock, CoverImages


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)