Hobiji, ki jih imajo uspešni

Tisti, ki so pri svojem delu uspešni, se zavedajo, da se morajo od dela tudi umakniti.

14.2.2017 ob 7:10

hobiji_shutterstock_420522394.jpg

Posamezniki, ki veljajo za izjemno uspešne v svojem življenju, vedo, da je v življenju pomembno več kot le delo. Vsak se mora od časa do časa sprostiti. Odklop od vsakdana in dobro izkoriščanje prostega časa, te lahko naredi le še boljšega.

Glasba, slikanje, adrenalinski športi ... 

Za primer, igranje instrumenta spodbuja kreativnost, analitične spretnosti in fino motoriko. A med izjemno učinkoviti so tudi drugi hobiji. Independent je na svoji spletni strani objavil nekatere, ki so še posebej ljubi nekaterim izmed najbolj uspešnih ljudi na svetu.

Richard Branson, je sicer poznan po svoji avanturistični plati, a njegov najljubši hobi je bolj miselne narave. »Mislim, da je šah najboljša igra na svetu,« je zapisal na svojem blogu in dodal, da gre za kombinacijo različnih športov, taktike, načrtovanja, poguma in tveganja. »Ob tem lahko še popiješ skodelico čaja in imaš zanimiv pogovor.«

Jack Dorsey, soustanovitelj Twitterja in aplikacije Square, je že leta 2011 priznal, da svoje sobote nameni pohodništvu.

Igralka Meryl Streep obožuje pletenje. Svojemu hobiju se posveti tudi med snemanji, saj ima nanjo terapevtski učinek. Pletenje obožujejo tudi Julia Roberts, Ryan Gosling in Christin Hendricks.

Vojvodinja Kate Middleton obožuje pobarvanke za odrasle. Pobarvanke so odlične za zmanjševanje stresa in poglobitev misli.

//PREBERITE še: 11 napak, ki jih neuspešni počno med vikendom

shutterstock_552360421.jpg

Bill Gates svoje hobije ocenjuje za precej staromodne, saj enostavno obožuje igranje bridža. Poleg kart pa se še rad odpravi na teniško igrišče.

Bivši predsednik ZDA George W. Bush slika. Naslikal naj bi že več kot 50 kužkov, pokrajin in 30 svetovnih voditeljev.

Tom Hanks rad tipka na starinski tipkarski stroj. »Vse kar natipkaš na tipkarski stroj, zveni odlično. Črke ustvarjaš z nekakšnimi mini eksplozijami in sliši se le pok, pok, pok, » je dejal za The New York Times.

Sergey Brin, eden izmed ustanoviteljev Googla, je adrenalinski odvisnik. Igra hokej, se ukvarja z gimnastiko, skakanjem s padalom in hodi po visečem trapezu.

Marissa Mayer, glavna pri internetnem gigantu Yahoo, svoj prosti čas namenja peki peciva. »Sem znanstvenica in najboljši kuharji so kemiki,« je dejala in priznala, da je zaradi hobijev pri svojem delu še boljša.

Soustanovitelj Appla Steve Wozniak igra polo. A kot se za navdušenca nad moderno tehnologijo spodobi, ga on igra na segwayu.

Igralka Angelina Jolie je strastna zbirateljica nožev in rezil. Zbirateljica je že bila njena mama, zdaj pa je Angelina za to navdušila še sina Maddoxa . Njegovi noži so topi, zato, da se z njimi ne more porezati.

Avtor: P. Pa.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)