11 napak, ki jih neuspešni ljudje delajo med vikendom

Vaš vikend veliko pove o tem, kako uspešni ste (ali boste).

5.1.2019 ob 5:15

vikend_konec_tedna_sobota_nedelja_lenarjenje_postelja_racunalnik.jpg

Ne le tisto, kar nekdo počne med delavnim tednom, tudi ono, kar počne tedaj, ko nastopi težko pričakovani vikend, uspešne ločuje od neuspešnih. Poglejte, kako konec tedna preživljajo tisti, ki se z uspešnostjo ne morejo ravno pohvaliti in poskrbite, da jih ne boste posnemali.

Ne načrtujejo

Ne gre za strogo načrtovanje vsake minute dneva, konec koncev je vikend vendarle čas za malce improvizacije, a vsaj nekaj idej, kaj naj bi v prostih dneh počeli, bo dobrodošlih. Tako boste lažje in seveda bolje izkoristili trenutke, ter vanje umestili kaj zabavnega.

Ne vzamejo si časa za njim ljube osebe

Že med tednom se z njimi družite premalo. Služba, šola in druge obveznosti grobo posegajo v medčloveške odnose. Ne posnemajte neuspešnih in poskrbite, da bo ob koncu tedna drugače, ter si vzemite čas za tiste, ki jih imate radi in imajo radi vas.

Dovoljujejo, da jih obvladuje tehnologija

Odložite telefon, ugasnite računalnik in sodelavcem jasno povejte, da ob koncu tedna ne boste na voljo.

Ne uživajo

Vseeno je, ali zunaj ali doma, v domačem kraju ali na izletu, pomembno je, da v prostih dneh počnete stvari, ki vas osrečujejo in izpopolnjujejo. 

Predolgo spijo

Ne glede na to, ali je razlog za poležavanje maček ali le dejstvo, da ni treba v službo, noben ni dober. Predolgo poležavanje bo zmedlo vaš naravni bioritem, poleg tega zaradi njega ne boste prav nič bolj spočiti. Kakšna urica dlje pod odejo bo dobrodošla, a pretiravati ne gre.

Preveč zapravljajo

Vikend je lahko namenjen nakupom, a tudi pri teh naj velja zmernost. In medtem, ko boste računali, koliko lahko zapravite, upoštevajte dejstvo, da se velja bolj, kot z materialnimi dobrinami, razvajati z dogodki in doživetji, ki dokazano zagotavljajo več veselja. 

Ne posvečajo se sebi

Med norim tednom si je res težko vzeti čas in se zazreti vase, a vsaj občasno to velja storiti med koncem tedna in prevetriti dosežke, želje, pričakovanja ter življenjske cilje.

Ne nehajo misliti na delo

Pametno je v petek načrtovati, kako se bo začel ponedeljek. Biti pripravljen je čudovito, biti deloholik ter delati tudi za vikend, pač ne. Spočite se. Temu sta sobota in nedelja namenjeni.

Samo lenarijo

Druga skrajnost je zgolj lenarjenje. Seveda je prav, da se med vikendom spočijete, a če boste poležavali na kavču, vas bo dolgočasje oviralo do dobrih občutkov. Kot rečeno: tudi v soboto in nedeljo je pametno vsaj malo načrtovati, ter načrte izpeljati.

Ne sprostijo se

Pretiravanje z zabavnimi dejavnostmi, ki brez predaha sledijo ena drugi, ni na mestu. Poiščite pravo mero, da boste vendarle lahko malce mirneje zadihali.

Ne pripravijo se na naslednji teden

Nedeljski večeri so idealni za načrtovanje novega tedna. Napišite okvirni seznam zadolžitev, na hitro preglejte svoj koledar opravil ali se samo zamislite, kaj vse morate v prihodnjih dneh končati. Neuspešni ničesar od tega ne počno.

Avtorica: M. FL. 
Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Sanja Grohar iskreno o boleči težavi, s katero se sooča med nosečnostjo ALI Zibali bosta kar dve nekdanji mis slovenije, ki sta se odselili v tujino


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)