Revija Vogue brcnila v temo: »nespoštljiva« naslovnica s podpredsednico ZDA

Menda so se ustno dogovorili za drugačno fotografijo Kamale Harris, ki je na februarski naslovnici Vogua.

13.1.2021 ob 5:50 | Foto: Kevin Lamarque/Reuters, Twitter | Avtor: Š. R.

Revija Vogue brcnila v temo: »nespoštljiva« naslovnica s podpredsednico ZDA

Februarska naslovnica revije Vogue bo zgodovinska, krasila jo bo namreč prva podpredsednica ZDA v zgodovini. A postala je pravi pogrom. Na »neuspelo« fotografijo Kamale Harris na prvi strani ugledne revije se je vsul plaz kritik, urednikom očitajo, da nikakor ni na ravni tako pomembne osebnosti in priložnosti.

»Jaz bi lahko s svojim Samsungom zastonj fotografiral Kamalo Harris, pa sem prepričan, da bi nastala boljša fotografija,« se je glasil eden od številnih kritičnih komentarjev, ki so se zvrstili pod objavo revije na instagramu. Harrisova na njej stoji pred roza zaveso, na kupu blaga na tleh, obuta v superge, tudi njena poza in izraz na obrazu sta precej nerodna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Mnogi so naslovnico označili za »grozno« in »nespoštljivo« do Harrisove. Da je revija s to fotografijo povsem brcnila v temo, obtožujejo jo tudi diskriminatornega odnosa do temnopoltih žensk – kar naj bi dokazali že v preteklosti z ne najlepšimi fotografijami temnopoltih zvezdnic.

Menda naj bi uredništvo z izborom fotografije presenetilo tudi kabinet Harrisove. »Na naslovnici, ki smo jo pričakovali, bi morala podpredsednica Harrisova nositi modro obleko. To je bila tudi fotografija, za katero smo predstavniki kabineta, uredništva revije in glavna urednica Anna Wintour tudi ustno dogovorili,« je razkril novinar Yashar Ali, ki je na Twitterju objavil odziv kabineta.

Na očitke se še ni odzval fotograf Tyler Mitchell, ki je pred leti postal prvi temnopolti fotograf Vogua, ko je posnel naslovnico z Beyonce. Je pa pomenljiva njegova objava na Twitterju: pokazal je namreč tisto fotografijo v modrem kostimu. »No, tako mora izgledati naslovnica s podpredsednico,« se je glasil eden od komentarjev.

Preberite še: Pevec The Weeknd končno snel povoje z obraza in šokiral oboževalce

Morda vas zanima tudi: Skladbe, ki se jih Taylor Swift, Madonna, Katy Perry in mnogi drugi glasbeniki sramujejo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)