Melanijini veliki načrti v Beli hiši

Melania Trump namerava vrtovom Bele hiše pričarati novo podobo.

31.7.2020 ob 8:30 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Melanijini veliki načrti v Beli hiši

Melania Trump poleti ne počiva. Tudi ko gre za urejanje njenega trenutnega domovanja, se trudi, da pušča osebni pečat, navaja Hello.

Tako je prva dama Združenih držav Amerike na Twitterju naznanila, kakšni so njeni načrti za slavni rožni vrt, ki obdaja ovalno pisarno in zahodno krilo predsedniške rezidence. Kot je zapisala, upa, da bo s prenovo poudarila njegov zgodovinski pomen ter bodo v njem lahko uživale tudi prihodnje generacije.

Foto: G.Blakeley/Gettyimages

Takole je zapisala na svojem profilu: "Čeprav živimo v resnično težkih časih, rožni vrt Bele hiše ostaja simbol moči in kontinuitete. Danes z veseljem naznanjam naše načrte za prenovo ikoničnega kotička. In sicer tako, da bomo ohranili njegov zgodovinski pomen in lepoto za generacije, ki prihajajo za nami."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MELANIA TRUMP WORLD (@melaniatrumpworld) on

Projekt vključuje električno nadgradnjo, dve novi sprehajalni poti, nove zasaditve cvetja in grmičevja, namen prenove je, kot je poudarila Melania, izražanje upanja in optimizma za prihodnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shannon Pettypiece (@instagraham1231) on

Obnovljen bo drenažni sistem, prav tako bo zasajenih več belih vrtnic vrste J. F. K. poimenovane po predsedniku Johnu F. Kennedyju. Pridružile se jim bodo rožnate vrtnice, ki simbolizirajo mir. Celoten projekt naj bi bil končan v treh tednih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by P&B (@petalsandwingsimages) on

Prenova je pri nekaterih zbudila nestrinjanje, češ, da čas koronavirusa in slabih ekonomskih kazalcev ni primeren za tovrstne podvige. A kot so sporočili iz Bele hiše, se bo financirala iz zasebnih donaciji.

Obsežen vrt je leta 1913 nastal po ideji Ellen Axson Wilson, prve soproge predsednika Woodrowa Wilsona, najbolj odmevno preobrazbo pa je doživel leta 1961 pod predsednikovanjem Johna F. Kennedyja. Pri njegovi tedanji prenovi je z Jacqueline Kennedy sodelovala vrtnarka in filantropinja Rachel Lambert Mellon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diane Kilgore (@she_the_people_news) on

Rachell, znana pod vzdevkom Bunny je oblikovala velik pravokotni prostor, omejen z dvema zasaditvama v diamantnem vzorcu, kjer prevladujejo magnolije, jablane ter seveda rožnate, rumene in bele vrtnice.

Preberite še: FOTO: Moda za poplave oziroma kako Melania tudi v dežju ostaja zvesta svojemu slogu

Morda vas zanima tudi: Tri rože, ki bodo postale vaše najljubše


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)