Kaj se je v resnici dogajalo med Diano in Camillo

O enem najslavnejših ljubezenskih trikotnikov se še vedno zastavlja veliko vprašanj, med drugim tudi, kašen odnos sta imeli Diana in Camilla.

18.11.2020 ob 8:50 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Kaj se je v resnici dogajalo med Diano in Camillo

Slavnemu ljubezenskemu trikotniku med princem Charlesom, princeso Diano in Camillo Parker Bowles je pozornost namenjena tudi v zadnji sezoni serije Krona (The Crown).

V njej sta ključni ženski protagonistki prikazani kot, če že ne prijateljici, pa vsaj znanki. Kakšen pa je bil njun odnos v resničnem življenju? Vse o tem, kaj se je dogajalo med Diano in Camillo, razkriva Harper’s Bazaar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Power Brad (@bradspower)

Camilla je bila, ko je spoznal Diano, že v Charlesovem življenju

Camilla in Diana sta se poznali. V bistvu več kot to, primorani sta bili tudi v občasna druženja, saj Charles z nekdanjim dekletom ni nikoli povsem pretrgal stikov. Princ in Camilla sta bila v začetku sedemdesetih par, a sta se februarja leta 1973, ko se je on pridružil mornarici, razšla.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal family (Fanpage) (@fanroyalfamily)

"Čeprav ji je pol leta dvoril je, preden se je vrnil v mornarico, ni zaprosil," piše People. Camilla se je julija naslednje leto, le nekaj mesecev po razhodu s princem, poročila z  Andrewom Parker Bowlesom, s katerim je bila v zvezi preden se je zapletla s prestolonaslednikom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @duchessofcornwallnews

Kljub temu je Charles ohranil stike z nekdanjim dekletom. Še več, postal je celo boter njenega najstarejšega sina Toma. S tem je dobil trajen razlog, da je ostala v njegovem življenju.

Srečanja Diane in Camille so bila praktično neizbežna.

Charles je svoj odnos do Camille pred Diano skrival

V knjigi Vojvodinja: Camilla Parker Bowles in ljubezenska zgodba, ki je pretresla krono (The Duchess: Camilla Parker Bowles and the Love Affair That Rocked the Crown) avtorice  Penny Junor je med drugim zapisano:

"Namesto, da bi Charles Diani pojasnil, da je bila nekoč Camilla njegovo dekle, ji jo je predstavil zgolj kot prijateljico.  Ni pomislil na to, da bi ji razmerje moral, preden je zanj izvedela od drugih, razkriti sam."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @charles.and.diana

Šele po zaroki ji je priznal, da je bila Camilla njegova najintimnejša prijateljica, a je zaročenki hkrati zagotovil, da je sedaj ona zanj edina ženska.

Obstajajo fotografije Diane in Camille

Čeprav Diana in Camilla nista bili tesni prijateljici, sta se družili. Kar med drugim dokazuje fotografija iz oktobra leta 1980, ki je nastala na stadionu Ludlow, kjer sta med jahaškim tekmovanjem spodbujali Charlesa. Na fotografiji je videti, da sproščeno klepetata.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Diana, ki je kot 16-letno dekle tedaj 29-letnega princa prvič srečala leta 1977, ko se je ta sestajal z njeno sestro Sarah Spencer, je bila v času, ko je fotografija nastala, v javnosti že znana kot njegova izvoljenka.

Očitno sta bili aktualna in bivša ob nastanku posnetka druga do druge prijateljsko razpoloženi, a je Diana kmalu spoznala, da bo Camilla v njenem odsnosu s Charlesom predstavljala nemalo težav.

Camilla je bila na poroki Diane

Charles je zaroko z Lady Diano Spencer oznanil februarja 1981, 29. julija istega leta se je v katedrali sv. Paula v Londonu odvila pravljična poroka. Tej je prisostvovala tudi Camilla, kar je bilo, kot je na podlagi intervjuja s princeso zapisal kraljevi biograf Andrew Morton, za nevesto uničujoče:

"Vedela sem, da je tam. Seveda. Pogledala sem jo. Ko sem hodila proti oltarju, sem skozi pajčolan opazila Camillo v bledo sivi obleki, s klobukom s tančico. Stala je ob svojem sinu Tomu. Še danes je to zame živ spomin."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @princessdianaj1

Glede na odziv princese na prisotnost Camille na poroki bi lahko rekli, da je bila Diana vse prej kot navdušena nad Charlesovo bivšo.

Diana se je s Camillo soočila glede afere

V pogovoru z Mortonom je Diana povedala več podrobnosti o odnosu s Camillo, tudi o tem, da se je z njo glede afere soočila: "Bala sem se je. A sem ji vseeno rekla: Vem, kaj se dogaja med tabo in mojim soprogom. Rada bi le, da veš, da vem …" Odgovorila mi je:

"Imaš vse, kar si si kdaj želela. Vsi moški tega sveta so zaljubljeni vate, imaš dva čudovita otroka, kaj več bi še rada?"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana Spencer (@princessdianalady)

V slavnem intervjuju leta 1995 za BBC pa je princesa izrekla nepozabne besede: "V tem zakonu smo bili trije in bila je malo prevelika gneča."

Preberite še: Dianin brat presenetil s fotografijo princese iz otroštva

Morda vas zanima tudi: Althorp House: Pokukajte v hišo, v kateri je odraščala princesa Diana (foto)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)