Recept za mladosten videz Jennifer Aniston: Strog življenjski slog

Mladosten videz Jennifer Aniston je posledica posebne rutine.

9.3.2023 ob 8:55 | Foto: Mario Anzuoni/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Recept za mladosten videz Jennifer Aniston: Strog življenjski slog

Kdo bi rekel, da ima Jennifer Aniston že več kot 50 let? Glede na fotografije, na katerih izžareva mladosten videz, ji nihče ne bi pripisal tega, da je že srečala abrahama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Večkrat kot k lepotnim kirurgom se zateka k vadbi, zdravi prehrani ter prisega na dober spanec.

Kako je vse to zaslužno za njen mladostni videz, razkriva msn.com.

Njena najljubša vadba

Ni skrivnost, da je Jennifer zagovornica vadbe. V pogovoru za Instyle je leta 2021 zaupala, da upošteva rutino, ki jo imenuje 15-15-15.

Kar pomeni, da združuje tri različne kardiovadbe, vsaki nameni 15 minut: 15 minut kolesarjenja, 15 minut vadbe na eliptičnem kolesu in 15 minut teka.

Rutina spominja na druge intenzivne vadbe krajšega trajanja, med njo se aktivirajo vse ključne mišice na telesu. Tako se večata mišična masa in vzdržljivost, izboljšuje se kondicija, izogne pa se poškodbam, ki so pogoste pri običajnih intenzivnih treningih in ki prizadenejo sklepe ter kosti, kar je, kot je dejala, v njenih letih prav tako pomembno.

Ob tem je Anisotonova ljubiteljica joge, boksa in barre vadbe, ki v osnovi združuje elemente baleta, plesa in pilatesa. Rada se tudi giblje v naravi, pri čemer ji družbo praviloma delajo hišni ljubljenčki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Kaj pa hrana?

Jennifer se prehranjuje po načelu prekinitvenega posta in zdrave prehrane na sploh. V intervjuju za Radio Times je omenila, da sledi pravilu 16:8 in ima tako pod nadzorom energijski vnos.

"Upoštevam prekinitveni post kar pomeni, da zjutraj in zvečer ne jem. Opazila sem veliko razliko, odkar 16 ur na dan ne uživam trdne hrane."

 Ob tem je dejala, da je hvaležna dejstvu, da spi vsaj osem ur, kar pomeni, da se telo tedaj prav tako posti in v bistvu zajtrk le zamakne na deseto uro dopoldne.

Za prvi jutranji obrok si privošči nekaj preprostega, denimo sok zelene ali sadni smuti. V času, ko uživa trdno hrano pa skrbi, da poje dovolj kvalitetnih beljakovin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Glede  na besede njenega osebnega trenerja Leyona Azubuikeja je pomembno, da telo dobiva vse, kar potrebuje ves čas, ne samo pred vadbo, kar pomeni:

dovolj počitka oziroma spanca, dovolj tekočine in dovolj hranljivih snovi, torej zdrave ogljikove hidrate, beljakovine, maščobe in vlaknine in Jennifer se trudi, da bi v svoj vsakdan vse to redno vključevala.

Še ena skrivnost: lepotni spanec

V pogovoru za InStyle je igralka zaupala, da si do dovolj spanca pomaga s petimi različnimi aplikacijami.

"Imam majhno napravo, na kateri so aplikacije za spanje in meditacijo in trudim se k počitku leči zgodaj ter spati vsaj osem ur. To ni vedno lahko," je povedala in dodala: "Težko se je, potem ko bi si človek lahko končno vzel nekaj časa zase, odpraviti v posteljo.

Raje bi pogledala kakšno serijo ali postorila kaj po hiši, a se trudim, da vsako noč dovolj spim.

Med spanjem se namreč obnavljajo celice in zjutraj je človek kot prerojen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Si kdaj privošči alkohol?

Ob redni vadbi, zdravi prehrani in primerni količini spanja ima Jennifer še nekaj pravil.

Kar zadeva alkoholnih pijač je ključ po njenem v zmernosti in pravem izboru: "Če mi kdo ponudi eksotičen koktajl, ga zavrnem," je povedala in razkrila, da je njena najljubša alkoholna pijača margarita brez sladkorja. Ali martini. Izogiba se pijačam, ki vsebujejo skrit sladkor torej vsem zadevam vpadljivih barv.

Prav tako je zelo stroga, ko gre za prigrizke, ko zadišijo tedaj, ko je v stresu: "Dovolim si jih, vendar se pri njih omejujem. Lahko pojem en bombon ali en krompirček. Priznam, je zelo nadležno, a pomembe so meje."

In za konec: najpomembnejše je sprejemati tok življenja. Kar pomeni, da noče nobenega negativizma zaradi let ne glede na to, koliko jih šteje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Preberite še: Najboljša hrana za vašo kožo

Morda vas zanima tudi: Kolagenski napitki: Kako v resnici delujejo in kdaj jih je smiselno uživati


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)