To so razlogi, zakaj Meghan Markle ne bo na kronanju (in tako je novico sprejel kralj)

Meghan Markle princa Harryja ne bo spremljala na kronanju kralja Karla III., ki nad odločitvijo snahe ni najbolj navdušen.

17.4.2023 ob 9:33 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

To so razlogi, zakaj Meghan Markle ne bo na kronanju (in tako je novico sprejel kralj)

Po tednih ali bolje rečeno mesecih ugibanj in špekulaciji okoli tega, ali bosta zakonca Susseks prisostvovala na kronanju kralja Karla III. ali ne, je sedaj kočno jasno: prišel bo princ Harry ne pa tudi njegova žena Meghan Markle.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince of Hearts

"Palača Buckingham z veseljem potrjuje, da bo vojvoda Susseks prisoten pri bogoslužju ob kronanju v opatiji Westminster 6. maja. Vojvodinja Susseks bo ostala v Kaliforniji s princem Archiejem in princeso Lilibet," je v izjavi zapisala palača.

Da bo Meghan z otrokoma ostala doma, je za medije potrdil tudi tiskovni zastopnik para. Kaj pa je resničen razlog, da se ne bo udeležila slavnostnega dogodka?

Eno vprašanje, več odgovorov

Dejstvo, da bo kronanje novega kralja prav na dan, ko bo njen in Harryjev sin Archie dopolnil štiri leta, je pri Meghan pretehtalo, kraljevega avtorja Omida Scobieja citira  Harper's Bazaar.

Avtor dodaja, da čeprav bo Harry prisoten na kronanju, se najbrž ne bo udeležil vseh drugih dogodkov, ki se bodo odvijali v povezavi s tem in se bo hitro vrnil domov k družini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan

Po mnenju poznavalke britanske kraljeve družine in televizijske komentatorke Afue Hagan ima Meghan še en dober razlog, da ostane doma: "Po pogrebu kraljice, ki se ga je septembra lani udeležila skupaj z možem, je bila deležna ostrih kritik.

V medijih se je pojavilo nemalo negativnih naslovov z njenim imenom. Tokrat se je preprosto odločila, da ne bo znova predmet obsojanja."

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The V.o.g.u.e Lifestyle (@im_so_v.o.g.u.e)

"Noče se več postavljati v takšno vlogo, kajti preprosto se ji ne zdi vredno," je komentatorka povedala za Express.

"Ne bo ji vseeno, ker je ne bo ob možu, a odločila se je živeti naprej svoje življenje. Ne priti na kronanje, je v resnici z njene strani mojstrska poteza. S tem je javnosti, zlasti britanski, vzela možnost, da bi jo kritizirala: nihče se ne bo ukvarjal s tem, kaj je oblekla in kaj je spet storila narobe."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Afua Hagan (@afuathescot)

"Nihče se ne bo mogel norčevati iz nje. To je zagotovo velik razlog, da ne bo prišla na zgodovinski dogodek," meni Haganova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke & Duchess Of Sussex ♡ (@allsussex)

Ingrid Steward, kraljeva biografinja in avtorica knjige William in Harry, je prepričana, da je Meghan z odločitvijo ostati doma razočarala sama sebe:

"Lahko bi prišla v Veliko Britanijo, lahko bi pod roko spremljala moža in lahko bi se sprehodila po katedrali misleč: "Mislite si, kar hočete, a jaz sem tukaj. In sem videti čudovito. Glejte me, sem igralka. Potem pa bova šla domov." A za to bi bilo treba veliko poguma," je povedala Stewardova in dodala:

"Morala bi se soočiti z dejstvom, da je v opatiji polno ljudi, ki je ne marajo. Oziroma da je v deželi polno ljudi, ki je ne prenesejo. Otrokov rojstni dan je samo izgovor. Mislim, da je s svojo določitvijo razočarala sebe, moža in tasta."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E G H A N & H A R R Y (@harry_meghan_updates)

Razočaranje za kralja Karla

Kralj Karel III. je bil ob novici, da snahe ne bo na njegovo kronanje, zelo razočaran, saj tako ne samo, da ne bo videl nje, temveč tudi ne njegovih vnukov iz Amerike.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan And Harry (@meghanandharry1)

"Kralj je seveda vesel, da se je sin, ki mu pravi dragi fant, odločil priostrovati na velikem dogodku. Vedno si je želel, da bi bil ob njem. Da bi bil v opatiji. Je pa zelo žalosten, ker pride sam, vendar razume situacijo," je vir znotraj palače citiral britanski tabloid The Sun.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HRH Duchess Of Sussex

Povzeto po portalih: Harper's Bazaar, The Link Paper in msn.com

Preberite še: Princ Harry in Meghan Markle prestrašena in brez besed, njuni srci sta zlomljeni

Morda vas zanima tudi: Skrivnostno življenje kraljevih varušk (ter zakaj sta Harry in Meghan prvo odpustila)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)