Princ Harry in Meghan Markle prestrašena in brez besed, njuni srci sta zlomljeni

Princ Harry in Mehgan Markle sta se odzvala na aktualne dogodke po svetu.

18.8.2021 ob 8:22 | Foto: Chris Jackson/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Princ Harry in Meghan Markle prestrašena in brez besed, njuni srci sta zlomljeni

Princ Harry in Mehgan Markle sta se z izjavo pod okriljem njune dobrodelne fundacije Archwell odzvala na aktualne svetovne dogodke, med drugim na razmere v Afganistanu, na uničujoč potres, ki je prizadel Haiti in na še vedno trajajočo zdravstveno krizo, v katero je svet pahnil novi koronavirus.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Takole sta zapisala: "Glede situacije v Afganistanu sva brez besed. Ob spremljanju katastrofe na Haitiju sta najini srci zlomljeni in ob še trajajoči zdravstveni krizi, ki jo spremljajo neštete dezinformacije, prestrašena."

Starša dveh otrok sta takole nadaljevala svoj zapis: "Ko nekdo v naši družbi trpi, delček nas trpi z njim, čeprav se včasih tega niti ne zavedamo."

Meghan in Harry sta s svojim zapisom predvsem pozvala k pomoči pomoči potrebnim in k podpori organizacijam, ki pomagajo na kriznih območjih, med katere sodijo the World Central Kitchen, ki z izjemnimi napori deluje na Haitiju ter organizaciji Vax Live in Global Citizen, katerih osnovno poslanstvo je spodbujanje cepljenja v namen zaščite pred Covidom-19 ter dostopnost cepiv v vseh delih sveta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Archewell by Harry and Meghan (@archewell_hm)

Ob tem je par svetovne voditelje pozval k humanitarnemu dialogu: "Mednarodna skupnost, gre za odločitve, ki jih bomo sprejeli sedaj in s katerimi bi lahko preprečili trpljene ljudi, ki jih morda nikoli ne bomo srečali. To je dokaz naše človečnosti," sta zapisala v zaključku poziva.

Čeprav sta Harry in Meghan sestopila z mest višjih članov kraljeve družine in sedaj živita v Kaliforniji, še vedno sodelujeta v številnih dobrodelnih akcijah .

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@archewell_sussex_)

Njuna zadnja izjava je bila podana potem, ko je Harry, ki je kot pripadnik britanskih oboroženih sil služil na dveh misijah v Afganistanu, v skupni izjavi z generalnim direktorejem iger Invictus, Dominicom Reidom, 16. avgusta izrazil zaskrbljenost glede ponovnega vzpona talibanov v državi ter vojne veterane pozval k medsebojni podpori.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TheCambridges&Sussex (@thecambridgessussex)

Povzeto po portalu Hollywoodlife

Preberite še: Razkritja Meghan Markle v prvem intervjuju po rojstvu hčerke

Morda vas zanima tudi: Princ Harry priznava: Sram me je


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)