Bivši proti Harryju in Meghan

Nekdanje osebje Harryja in Meghan ob morebitnih kritikah v novi knjigo ne bo molčalo.

2.8.2021 ob 9:05 | Foto: Chris Jackson/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Bivši proti Harryju in Meghan

Člani osebja, ki so bili tedaj, ko sta bila princ Harry in Meghan Markle še aktivna člana kraljeve družine, zadolženi za njuno ugodje ter udobje, razmišljajo, da bi se s pravnimi sredstvi borili proti morebitnim neresničnim navedbam v novi knjigi spominov mlajšega sina princa Charlesa in princese Diane.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry (@princeharryofengland)

Prejšnji teden je odjeknilo naznanilo, da bo Harry naslednje leto izdal intimno in srce parajočo avtobiografijo, v kateri bo razkril vse tančice svojega življenja.

Nekateri člani osebja, ki so delali za vojvodo in vojvodinjo Sussex, pa se bojijo, da bo knjiga med drugim vsebovala lažne navedbe glede tega, kako so par obravnavali v Veliki Britaniji, natančneje znotraj zidov kraljevih palač. Obstaja bojazen, da bo knjiga, za katero naj bi Harry od založniške hiše Penguin Random House prejel bogat predujem, spor ponesla na naslednjo raven.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Archewell by Harry and Meghan (@archewell_hm)

"Nekdanji člani osebja Harryja in Meghan so prepričani, da naj bi bil en od namenov avtobiografije poravnavanje računov in bo vključevala veliko podrobnosti o življenju znotraj kraljeve družine," je za Daily Mail povedal vir in dodal:

"Zato so se že začeli pogovori o tem, kakšne so pravne možnosti za zaščito lastnega in ugleda monarhije."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Sicer drži, da so vsi člani osebja kraljeve družine s pogodbo zavezani k molčečnosti, a bodo kaj lahko osnovani dogovori, na podlagi katerih bi se prizadeti lahko odzvali na pretirane podrobnosti in na neresnične trditve ter povedali svojo plat resnice. Pogovori trenutno potekajo v to smer in vedno so na voljo pravne možnosti za zaščito posameznikov, še piše Daily Mail.

Namera osebja je prišla na dan, potem ko so nekateri Harryjevi prijatelji iz šolskih in vojaških dni princa posvarili, naj ne izda njihovih skrivnosti. Določeni so celo zagrozili da bodo, če bo v knjigi blatil njihovo ime, razkrili kakšno sočno podrobnost glede kraljeve družine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry (@princeharryofengland)

"Zdi se mi hinavsko, da je Harry zgolj posamične prijatelje izločil iz zgodbic, ki jih pripoveduje tisku," je denimo dejal en od članov nekdaj princu bližnjega kroga.

Prisoten je velik strah, da bodo na dan prišle podrobnosti iz Harryjevega hedonističnega obdobja  in nekatere močno skrbi, da bo pripoved uničila njihovo poklicno in zasebno življenje," navaja vir ter dodaja, da je večina prijateljev Harryju do sedaj ostala zvesta, vprašanje pa je, kako bo, če bo v  razkril preveč.

Kot je vojvoda povedal v naznanilu, pripravlja knjigo, ki je ne bo napisal kot princ, temveč kot človek, kakršen je postal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry (@princeharryofengland)

"Nosil sem že ogromno klobukov. V dobesednem ter prenesenem pomenu. Upam, da bom s tem, ko bom v svoji zgodbi izpostavil vse vzpone, padce ter osvojene lekcije poudaril dejstvo, da imam z bralci, ne glede na to, od kje prihajam, več skupnega, kot bi si mislili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amelie Royalty (@amelieandroyality)

Neskončno sem hvaležen za priložnost, da lahko delim vse, kar sem se do sedaj v življenju naučil in veselim se, da bodo bralci lahko iz prve roke brali odkrit ter povsem resničen zapis o mojem življenju."

Preberite še: Skrivnostno življenje kraljevih varušk (ter zakaj sta Harry in Meghan prvo odpustila)

Morda vas zanima tudi: Princ Harry priznava, kaj pomeni biti oče dveh otrok


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)