Harry in William: kaj se bo zgodilo ob odkritju kipa princese Diane

Nezadržno se bliža rojstni dan pokojne princese, ki ga bodo letos obeležili z odkritjem kipa. Javnost dogodek nestrpno pričakuje zaradi srečanja njunih sinov.

24.6.2021 ob 5:10 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Harry in William: kaj se bo zgodilo ob odkritju kipa princese Diane

Prvega julija letos bi pokojna princesa Diana praznovala 60 let. Čeprav je leta 1997 v avtomobilski nesreči izgubila življenje, njena legenda živi naprej in letos bo njej v čast odkrit kip na vrtu palače Kensington.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thelondscape

Sam dogodek bo nedvomno zbudil veliko pozornosti. Med drugim zato, ker se ga bosta udeležila oba njena sinova, princa William in Harry.

Zaradi aktualnih dogodkov in njunega hladnega odnosa bodo nedvomno vse oči uprte vanju, New Idea pa niza vse, kar je o odkritju Dianinega kipa do sedaj znanega.

Komu se je porodila ideja o kipu?

Oba, princ William in princ Harry sta leta 2017 prišla na idejo, da bi se mami poklonila na takšen način. Znano je, da odnosi med njima tedaj še niso bili tako ledeni.

"Kip, ki sta ga naročila princ William in princ Harry, je namenjen spominu na njuno mamo, Diano, princeso Walesa in bo postavljen ter odkrit leta 2021, ko bi praznovala 60. rojstni dan," se je tedaj glasila izjava palače Kensington.

Kje bo kip stal?

Po navedbah bo kip postavljen na Dianino najljubše mesto: na del vrtov palače Kensington, znan kot vrt Sunken (Sunken Garden).

To sicer ni edina gesta, s katero so se na omenjenih vrtovih poklonili Diani. Leta 2017 so denimo ob 20. letnici njene smrti zasadili njeno najljubše cvetje: spominčice, bele lilije, vrtnice, tulipane, marjetice in narcise in zasaditev poimenovali Beli vrt.

Chris Jackson/Gettyimages

Kdo je avtor kipa?

Z drugimi besedami: kdo je tako pogumen, da si je upal sprejeti izziv in s kipom upodobiti princeso ljudskih src?

Ta junak je Ian Rank-Broadley, ki je tudi avtor podobe kraljice, upodobljene na kovancih britanske denarne enote.

Kdo vse bo na otvoritvi?

Potrjeno je, da bosta na dogodku prisotna oba princa: William in Harry, ne bo pa v Veliko Britanijo pripotovala žena mlajšega sina, Meghan Markle.

In očitno na samem dogodku ne bo v ospredju niti Kate Middleton. Kajti, kot je povedala kraljeva poročevalka Camilla Tominey: "V bistvu nikoli ni bilo rečeno, da bo v konkretni dogodek vključena cela družina. Torej, da bodo Williama spremljali soproga in otroci ter da bo na odkritju ob Harryju stala Meghan. Predvidevam, da bosta brata trak prerezala sama."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry (Info) (@harry.dukeofsussex)

Se bosta William in Harry ob odkritju kipa spravila?

Glede tega morda celo že padajo stave.

Seveda bosta vljudno stala drug ob drugem. Tako, kot sta na pogrebu princa Filipa. A kot navajajo zadnja poročila z Otoka, se ni tedaj zgodilo nič takšnega, kar bi napovedovalo otoplitev odnosov med bratoma.

The Sun tudi navaja, da sta brata vztrajala, da bosta med odkritjem kipa mame vsak podala svoj govor.

"Brata bosta fizično blizu, vendar se želita mami pokloniti vsak po svoje. Čeprav so mnogi pričakovali, da bosta podala skupno izjavo, temu očitno ne bo tako."

Veliko več, kot njune besede, bo o njunem odnosu povedala govorica telesa, ki bo zagotovo v središču pozornosti.

Preberite še: Princ William iskreno o trenutkih, ko je izvedel za smrt princese Diane

Morda vas zanima tudi: Kako je Dianina poročna obleka združila princa Williama in Harryja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)