Razkrivamo, kako najdejo kandidate za šov Ljubezen po domače

Poleg klasičnih prijav si pomagajo še na drugačne načine. V akcijo pošljejo skavte.

7.9.2020 ob 8:00 | Foto: Pro Plus | Avtor: P. Pa.

Razkrivamo, kako najdejo kandidate za šov Ljubezen po domače

Na male zaslone se je vrnila ena izmed najbolj priljubljenih resničnostnih oddaj pri nas in že po predstavitveni oddaji je vsem, ki so si jo ogledali, postalo jasno, da bo nova sezona izjemno zanimiva.

Ljubezen bodo to jesen iskali Franc, Damjan, David, Metka, Štefan, Matej, Jacqueline in kar trije Janezi. Kratki izseki iz snemanj in predstavitveni spoti, ki so se že pojavili na spletu, razkrivajo, da bomo v novi sezoni videli kar nekaj obrazov iz prejšnjih sezon.  Znano je že tudi, da se je v četrti sezoni, ki bo na sporedu to jesen, snemali pa so jo poleti 2019, rodila prava ljubezen. Damjan Šalamun in Barbara Pastrik sta namreč pred kratkim postala starša. Na svet je pred dnevi prijokala Ajda Zarja.

Kaj se je dogajalo ostalim iskalcem ljubezni, bomo spoznali v kratkem, medtem pa lahko razčistimo še vprašanje, ki je v teh dneh postalo na spletu zelo aktualno in je povezano z iskanjem kandidatov za sodelovanje v šovu.  

Ste že slišali za skavte? Oni so tisti, ki iščejo prave

Čeprav je znano, da ustvarjalci oddaje več mesecev vabijo samske, so se v javnosti pred dnevi pojavili zapisi, v katerih posamezniki trdijo, da poteka izbiranje in iskanje kandidatov tudi na drugačen način, in sicer z novačenjem preko spleta in s pomočjo sms sporočil. Ali to drži in kakšne kanale vse uporabljajo pri iskanju novih tekmovalcev, smo povprašali kar na Pro Plusu.

»Vsako leto dobimo veliko pošte osamljenih iskalcev in iskalk ljubezni. Med njimi je tudi mnogo takih, ki so jim naši kandidati zelo všeč, a se ne želijo izpostavljati na televiziji. Zato nam pri iskanju primernih kandidatov včasih priskočijo na pomoč naši skavti. V preteklosti so prečesavali teren, v obdobju korone pa je to veliko težje. Zato smo poslali vabilo k sodelovanju posameznikom, ki so v preteklosti izrazili željo, da bi radi nastopali na televiziji,« je pojasnila Ula Podojstršek s Pop TV.

Pove še, da so v večini primerov odzivi na vabila pozitivni, včasih pa koga tudi presenetijo.  »Taka Ljubezen po domače pač je – nikoli ne veš, kaj te čaka,« še pove.

Povprašali smo jih še, ali obstaja kakšno sito pri izbiri kandidatov in ali se pri tem zatečejo tudi po strokovno pomoč, tako kot so se v preteklosti pri izbiranju tekmovalcev za šov Big Brother in drugih resničnostnih oddaj, kjer so v izbirnem postopku sodelovali celo psihologi in psihoterapevti. »Ljubezen po domače je popolnoma drugačen format oddaje kot je Big Brother, zato pri izbiri kandidatov ne potrebujemo psihologov. Se pa z vsakim potencialnim sodelujočim temeljito pogovorimo in se na podlagi tega ter usklajenih pričakovanj odločimo za sodelovanje v oddaji ali ne.«

Preberite še: Kar 75 odstotkov ljudi ne zna rešiti te uganke, preverite, če jo vi zmorete

Morda vas zanima tudi: Zgodba Mihe Gašperina: Presadili so mu srce, sedaj praznuje življenje, ko goni na Vršič

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)