Dunja Vrhovnik (Slovenija ima talent 2018) iskreno: “Ljubim ženske”

Le kdo se ne spomni iskrive glasbenice Dunje Vrhovnik, ki se ji v letošnjem šovu Slovenija ima talent 2018 žal ni uspelo uvrstiti v veliki finale.

16.12.2018 ob 10:01

dunja_vrhovnik_slovenija_ima_talent_2018_kitaristka.jpg

Glasbenica s Koroške, ki smo ji mi napovedali kar zmago (in resno, ne vemo, kaj je šlo narobe, da se ni uvrstila v veliki finale), je že v prvi oddaji šova pritegnila s svojo življenjsko zgodbo, saj je priznala, da so v nekem trenutku njeno življenje močno zaznamovale motnje hranjenja (anoreksija, bulimija).

Zdaj, tik pred finalom, pa je v posebni oddaji, v kateri je izvedela, da je nominirala za glavno nagrado v kategoriji Talenti z osebnimi zmagami, spregovorila še o istospolni usmerjenosti.

"V preteklosti sem bila zelo nesrečna, ker sem izgubila sebe. V življenju nisem imela več glasbe in na sploh nisem bila zadovoljna sama s sabo.

Do moškega nisem čutila nobene strasti. Prijateljice so opisovale, kako imajo metuljčke, jaz pa tega nisem čutila. Bilo mi je tuje in nisem vedela, zakaj. Nato se mi je nekoč glava obrnila proti lepi ženski in ugotovila sem, da ljubim najlepša bitja na tem planetu. Da ljubim ženske. In takrat so se mi prvič v življenju zgodili metuljčki.

Posledica tega je bila, da sem začela razvijati čustva in da jih razvijam tudi skozi glasbo,” je iskreno povedala Dunja in dodala, da želi govoriti tako o anoreksiji kot tudi o istospolni usmerjenosti, saj želi s svojo zgodbo pomagati še komu drugemu.

Hkrati je priznala, da jo je bilo dolgo časa strah, kaj bodo ljudje rekli o njeni istospolni usmerjenosti.

“Nato sem si rekla, nihče ne bo nesrečen oz. srečen namesto mene. Sama krojim svojo srečo in tako mora biti. Vsak človek je samosvoj in super bi bilo, če bi se lahko ljudje sprostili, če ne bi rabili nositi mask, ker edino tako bi govorili, o čemer bi želeli, čutili, kar bi želeli in ko bi želeli. In samo takrat bi res lahko bili srečni.”

Dunja, ne bi se mogli bolj strinjati s tabo. Hvala, ker si in ne dvomimo, da boš s svojo zgodbo in glasbo v življenju pomagala mnogim.

Dunja bo v nedeljo, 22. decembra, kljub temu, da je izpadla v polfinalni oddaji, nastopila v finalu šova Slovenija ima talent 2018.

Njen nastop že komaj čakamo, do takrat pa bomo uživali v tej čudoviti izvedbi skladbe Med iskrenimi ljudmi:

Pripravila: Š. S.
Foto: instagram.com/dunjavrhovnik

Preberite še: ŽIVLJENJE NA TEHTNICI: MOTNJE HRANJENJA SO BOJ, KI GA TUDI S STARŠI LAHKO PREMAGAMO


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)