Razkrito ljubezensko življenje princese Diane

Na dan je prišla resnica o ljudski princesi Diani, ki v osebnem življenju nikakor ni našla sreče.

17.6.2020 ob 9:45 | Foto: Str Old, Ian Waldie/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Razkrito ljubezensko življenje princese Diane

Milijoni po vsem svetu so jo oboževali in zaradi skrbne ter nesebične narave je dobila naziv ljudska princesa. Diana se je tako močno usidrala v srca številnih, da je še 23 let po tragični smrti deležna velike pozornosti.

Najnovejši intervju z avtorjem Walterjem Oleksyjem pa je razkril, zakaj nikakor ni mogla najti sreče v ljubezni. Takole njegove besede povzema New Idea.

"Že v otroštvu je bila prikrajšana za naklonjenost očeta, ki si je želel še enega sina, soprog je ni ljubil in v želji po resnični ljubezni se je spuščala v mnoge afere. Res je sicer, da so nekateri moški, ki so ukradli njeno srce, do nje gojili pristna čustva, večina pa jo je le izkoriščala," je povedal Walter.

Zgodnja zavrnitev

Leta 1981 je Diana stopila v zakon s princem Charlesom, a zveza je bila vnaprej obsojena na propad. "Charles se je z njo poročil zgolj z namenom, da bi mu dala potomce.  Čeprav mu je rodila dva sinova, ni povsem uresničila njegove želje. Kajti Charles si je potem, ko je na svet prijokal princ William, želel hčerko. In razočaranja ob dejstvu, da je dobil še enega sina, pred njo nikoli ni skrival," navaja avtor in dodaja:

"To ji je vse življenje sledilo. Oče je ni maral, ker ni bila fant, mož ji je očital, ker ni povila deklice. Prav v tem tiči razlog, da je imela nekoliko raje Harryja kot Williama. Na lastni koži je občutila bolečino, katere vzrok je zgolj to, da se nekdo ne rodi pravega spola."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana Forever (@princess.diana.forever) on

Charlesova nezvestoba

Leta 1992 je v javnost prišla Charlesova večletna afera z nekdanjim dekletom Camillo Parker Bowles. Vendar pa Camilla ni bila edina ženska, s katero je Diana morala tekmovati za  soprogovo naklonjenost. Walter navaja, da je njegovo pozornost ujela tudi v Avstraliji rojena Dale Tyron, ki jo je princ prvič srečal že leta 1972 na plesu v Londonu.

"Čeprav so vse tri ženske vedele ena za drugo, niso imele druge izbire, kot sprejeti vedenje princa, katerega je še spodbujal njegov oče, princ Philip. Imej ljubice, a imej tudi soprogo. To je bil očetovski nasvet sinu," navaja Walter.

Iskanje smisla

Bolečino zaradi nesrečnega zakona je Diana blažila z dobrodelnostjo. Bila je pokroviteljica več kot stotih dobrodelnih organizaciji. Prizadevala si je pomagati okuženim z virusom HIV, obolelim za AIDSOM, rakom, gobavostjo, zasvojenim, brezdomnim ... S svojim delovanjem je milijonom po vsem svetu spremenila življenje na boljše.

"Odločena je bila, da bo ljubezen našla tako, da bo pomoč nudila tistim, ki jo potrebujejo," pravi avtor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana Forever (@princess.diana.forever) on

Pravi moški

Čeprav so bile afere princa Charlesa veliko odmevnejše, se je tudi Diana zapletla v več izven zakonskih zvez. Leta 1985 se je njeno srce ogrelo za telesnega stražarja Barryja Mannakeeja, leta 1986 jo je očaral viteški oficir in igralec pola James Hewitt, leta 1989 pa prijatelj iz otroštva James Gilbery.

A šele leta po ločitvi je Diana našla pravega moškega.

"Želela si je drugačnega življenja, drugačnega soproga, več otrok. In proti koncu življenja je našla nekoga, ki jo je ljubil zaradi nje same: Hasanta Khana, pakistanskega pljučnega in srčnega zdravnika. Z njim je bila v razmerju od leta 1995, zveza pa se je končala dva meseca pred njeno smrtjo. Oba sta bila zaljubljena. Oba sta se hotela poročiti in osnovati družino," je prepričan Walters. Vendar usoda ni bila na njuni strani.

"On je prisegal na zasebnost in ga je bilo strah medijske obsesije z Diano. Prepričan je bil, da bi bilo življenje pod žarometi zanj nemogoče."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana Forever (@princess.diana.forever) on

Znova razočarana Diana je padla v objem egiptovskega playboya Dodija Fayeda, s katerim sta skupaj leta 1997 umrla v avtomobilski nesreči.

"Diana ni bila zaljubljena vanj, želela je le, da bi bil Hasant ljubosumen," meni Walter.

"Le nekaj ur pred nesrečo jo je Hasant poklical po telefonu, vendar njegov klic ni prišel do nje. Prepričan sem, da ji je hotel predlagati spravo in vse skupaj bi se lahko obrnilo povsem drugače, kot se na koncu je."

Preberite še: Skrivnost zapestnice, ki jo princ Harry nosi že 20 let

Morda vas zanima tudi: Princ Harry: "Odkar sem postal očka, jo še bolj pogrešam"


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)