Razkrita pretresljiva vsebina pisem princese Diane: »Če bi vedela, nikoli ne bi pristala na to«

Na dražbi bodo prodana zasebna pisma princese Diane, v katerih je razkrila, s kakšno bolečino se je soočala pred in po ločitvi.

2.2.2023 ob 9:22 | Foto: Pool New/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Razkrita pretresljiva vsebina pisem princese Diane: »Če bi vedela, nikoli ne bi pristala na to«

V javnost so prišla zasebna pisma princese Diane, ki med drugim razkrivajo, da nikoli ne bi pristala na ločitev od princa Charlesa, če bi vedela, kako grdo bo na koncu vse skupajpostalo.

Iskreni zapisi pripovedujejo o težkem razhodu in kritizirajo britansko kraljevo družino.

Kmalu bodo na voljo na dražbi, poznavalci pa ocenjujejo, da bi pisma in razglednice lahko dosegle ceno do vrtoglavih 100.000 evrov.

Zbirka 32. pisem in razglednic je nastala med letoma 1995 in 1996. Zapisi so bili namenjeni tesnima prijateljema princese Susie in Tareku Kassemu, avtorica v njih med drugim piše o osamljenosti in bojazni, da prisluškujejo njenemu telefonu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UK ROYAL FOLLOWER

Par se je za prodajo pisem odločil, ker meni, da je posedovanje teh prevelika odgovornost, ki je ne želi prelagati na svoje otroke, bosta pa zakonca zadržala najbolj osebne in zaupne zapise.

Ostala pisma bosta prodala posamično in izkupiček namenila dobrodelnim organizacijam, ki jih je podpirala pokojna princesa. V enem od pisem, z datumom 28. april 1996, se opravičuje, ker je odpovedala obisk opere:

"Preživljam težke čase, pritiski so resni in prihajajo z vseh strani. Včasih je težko držati glavo pokonci in danes sem na kolenih ter si želim le, da bi se ta ločitev že končala, kajti cena zanjo je ogromna," piše Diana.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by D I A N A S P E N C E R

Njen rokopis, sicer natančen in čitljiv, je proti koncu vse težje berljiv, kar nakazuje na to, da se je, ko je pisala pismo, borila sama s seboj. 20. maja 1996 je Diana Susie zaupala, da obžaluje ločitev:

"Če bi pred enim letom vedela, kaj vse bom ob tej ločitvi doživela, nikoli ne bi pristala nanjo. To je obupno in grdo," je zapisala.

Pokojna princesa se v pismih za neizmerno čustveno podporo zahvaljuje paru, ki ga je spoznala avgusta 1995 med prvim obiskom bolnišnice Royal Brompton.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Diana frances spencer (@ladydiana_princessofwales)

"Morda so me opisali kot metulja, a ne želim odleteti iz te čudovite družine," piše 2. decembra 1995, samo dan potem, ko je kraljica Elizabeta njej in Charlesu svetovala, naj se ločita. Pri tem je imela v mislih družino Kassem.

Večkrat se je zakoncema zahvalila, ker sta poslušala njene zgodbe in jima dejala, da se rada druži z njima. "Ganjena sem, ker sta do mene tako zaščitniška. Tega nisem vajena," jima je priznala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oigetit - South Africa (@oigetit_sa)

V pismih je odkrito napadala člane kraljeve družine ter razkrivala zaupne podrobnosti o dogajanju za stenami palač.

Družina Kassem živi v Londonu, pisma bo s pomočjo dražbene hiše Lay's prodala 16. februarja, že sedaj pa je zanimanje zanje ogromno.

Povzeto po portalu Mail Online

Preberite še: FOTO: Takšna bi bila danes princesa Diana (in drugi, ki so nas prezgodaj zapustili)

Morda vas zanima tudi: Kako je Camilla življenje Kate Middleton spremenila v nočno moro


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)