To je bila »zlobna mačeha« princese Diane

Dianin oče se je po ločitvi poročil z Raine Spencer, s pastorko sta imeli buren odnos, a sta se na koncu vendarle povezali.

7.10.2022 ob 8:50 | Foto: Profimedia, instagram | Avtor: M. FL.

To je bila »zlobna mačeha« princese Diane

Po ločitvi od Frances Shand Kydd se je Dianin oče John Spencer ponovno poročil. Nova izbranka Raine se z njegovimi otroki ni najbolje razumela, z Diano sta tesnejši stik navezali šele leto po smrti očeta, ko je bila Reine že tretjič poročena.

Kdo pa je bila Raine Spencer, rojena McCorquodal,  ki so ji pastorke in pastorek velikokrat rekli kar zlobna mačeha?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Silvio de Isaba (@silviodeisaba)

Rodila se je leta 1929, njena mama je bila slavna pisateljica romantičnih zgodb Barbara Cartland, oče Alexander McCorquodale pa vojaški oficir. Starša sta se, ko ji je bilo sedem let, ločila, mama se je ponovno poročila z bratrancem bivšega soproga, s katerim je imela dva sinova.

Med odraščanjem je Reine živela v Kanadi, bila je trikrat poročena in je s porokami pridobila več plemiških nazivov.

Kmalu potem, ko je z 18. leti stopila v londonsko družbo, se je zaročila z Honom Geraldom Humphryjem Leggem, dedičem grofije Dartmouth, leta 1948 sta se poročila.

V zakonu so se jima rodili štirje otroci, a je zakon potem, ko se je Raine leta 1973 začela sestajati z Johnom Spencerjem, razpadel. Leta 1976 se je Dianin oče poročil z novo izbranko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raine Spencer (@rainecountessspencer)

Ko je leta 1992 umrl, je Reine, čeprav je ogromno vložila v prenovo, zapustila posestvo Althrop zaradi napetosti med njo in sinom preminulega moža, Dianinim bratom Charlesom Spencerjem.

Komaj leto kasneje se je poročila s tretjim soprogom grofom Jean-Françoisom Pineton de Chambrun, zakon je tri leta kasneje razpadel.

Kako se je razumela z Diano

Diana, njeni sestri in brat mačehe niso marali. Klicali so jo strupena Raine ter za njenim hrbtom večkrat prepevali zbadljive pesmice.

Na poroki Diane in princa Charlesa leta 1981 ni sedela ob soporgu Johnu, prav tako se po obredu ni pojavila na balkonu palače Buckingham. Po poročanju Daily Maila naj bi med Reine in Diano prišlo celo do fizičnega obračuna, sta pa se zbližali potem, ko je razpadel princesin zakon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Francesco Vicario (@the_royalgrammer)

Daily Mail je tedaj navajal, da je Diana med krhanjem zakona našla tolažbo pri mačehi, ki jo je razumela bolje od odtujene mame ter ji je nudila ramo, na kateri se je princesa lahko zjokala. Prav tako ji je bila v podporo potem, ko je Diana spozala Dodija Al Fayeda.

Obe sta oboževali horoskope in si v šali napovedovali, da bosta srečali visokega temnega junaka.

Po usodni nesreči para v Parizu je Raine po poročanju BBC-ja oblastem dejala, na storijo vse, da bi rešili uganko ter Diani in Dodiju omogočili spokojni počitek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deren Koray (@derenkoraygroup)

Tudi politična kariera

Raine je med politično kariero v 50. in 60. letih 20. stoletja javno opozarjala ženske o nevarnostih na delu.

Leta 1967 je postala svetnica okrožja Richmond in bila deležna veliko pohval, ko je zaradi pomanjkanja javne podpore odstopila iz odbora, ki je nadzoroval razvoj londonske soseske Covent Garden.

Po poroki s Spencerjem je opustila politično kariero, leta 1996 pa je postala članica upravnega odpora veleblagovnice Harrods, katere lastnik je bil tedaj Dodjiev oče  Muhamed Al Fayed.

Občasno je tam delala tudi kot prodajalka, nikoli pa ni, kot je dejala v eni izjavi, v njem nakupovala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by London UK

Konec leta 2014 je zbolela za rakom in ob diagnozi priredila večerjo s 35 prijatelji, da se jim je zahvalila za vse in se od njih poslovila.

Umrla je leta 2016, stara 87 let, en od udeleženecev na poslovilni večerji pa je dejal, da takšne ženske ni in ne bo srečal nikoli več.

Povzeto po portalu The Sun

Preberite še: FOTO: Takšna bi bila danes princesa Diana (in drugi, ki so nas prezgodaj zapustili)

Morda vas zanima tudi: Srhljiva slutnja princese Diane: svojo smrt je napovedala dve leti pred usodno nesrečo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)