Srhljiva slutnja princese Diane: svojo smrt je napovedala dve leti pred usodno nesrečo

Nova pričevanja dokazujejo, da je princesa Diana slutila, da bo žrtev prometne nesreče.

20.8.2022 ob 6:04 | Foto: Kevin Lamarque/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Srhljiva slutnja princese Diane: svojo smrt je napovedala dve leti pred usodno nesrečo

Dve leti pred tragično smrtjo je princesa Diana zapisala, da verjame, da bo umrla ali se hudo poškodovala v prometni nesreči.

Šokantno razkritje je prišlo na dan v novem, štiridelnem dokumentarnem filmu Preiskovanje Diane (The Diana Investigations).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by discovery+ (@discoveryplus)

Svojemu pravnemu svetovalcu Victorju Mishconu je leta 1995 na zasebnem sestanku v pismu zaupala, da so ji zanesljivi viri povedali, da bo lahko udeležena v zrežirani prometni nesreči, v kateri bi lahko umrla.

31. avgusta 1997 je bila res žrtev prometne nesreče in skupaj z voznikom Henrijem Paulom ter spremljevalcem Dodijem Al Fayedom je v Parizu izgubila življenje.

Mishcon je ob tragičnem dogodku Dianino pismo z grozljivo napovedjo predal tedanjemu komisarju londonske metropolitanske policije Paulu Condonu, vendar ni prišlo v javnost, dokler ni njegovega mesta prevzel komisar Jim Stevens.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana, Princess of Wales (@princessdi.1961)

"Ko je kraljevi mrliški oglednik napovedal svojo preiskavo sem poskrbel, da mu je bilo to pismo takoj predano," je pojasnil Stevens in dodal: "Večkrat sem se pogovarjal z lordom Mishconom in se poglobil v zadevo, saj me je nekaj v povezavi s celotno zgodbo zelo skrbelo.

Nazadnje sem z njim govoril nekaj mesecev pred njegovo smrtjo, spomladi leta 2005, mi pa je vsakič dejal, da pisma ni jemal preveč resno, saj je bil prepričan, da je bila Diana paranoična."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Etalk (@etalkctv)

Princesa naj bi podobno pismo napisala oktobra 1996, v knjigi, ki je izšla leta 2003 z naslovom Kraljeva dolžnost (The Royal Duty) navaja njen osebni služabnik Paul Burrel.

Srhljive strahove je izrazila še ob umoru modnega kreatorja in njenega dobrega prijatelja Giannia Versaceja, ki se je zgodil le dober mesec pred njeno smrtjo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RUNWAY 39 (@runway_39)

"Vprašala me je, če mislim, da je bil njegov umor delo profesionalca in dejal sem, da menim, da je bil. Nato je izrekla besede, ki si jih bom zapomnil za vedno: Misliš, da bodo mene tudi?

Bilo je vprašanje, a v njenem glasu je bilo slišati prepričanje, da se bo to res zgodilo," je povedal tedanji Dianin telesni stražar Lee Sansum.

Povzeto po portalu OK Magazine

Preberite še: Visoka odškodnina za kraljevo varuško, domnevno ljubico princa Charlesa

Morda vas  zanima tudi: Zadnji dom princese Diane: neobičajen kraj, ki so ga videli le redki


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)