Čustveno razkritje princa Williama o najbolj strašljivi izkušnji

V novem dokumentarnem filmu je princ William zaupal, kaj zanj v življenju predstavlja največji izziv.

27.5.2020 ob 9:40 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Čustveno razkritje princa Williama o najbolj strašljivi izkušnji

Princ William v javnosti le redko pripoveduje o svojih dvomih, skrbeh in občutkih. Ena od priložnosti, ob kateri je dovolil pokukati vanje, pa je nastopila med snemanjem dokumentarnega filma Nogomet, Princ William in naše mentalno zdravje, (Football, prince William and our mental health), ki se poglablja v preizkušnje in duševne stiske, s katerimi se srečujejo športniki ter širša skupnost, piše New Idea.

Glavni namen dokumentarnega filma, ki ga je posnela televizijska mreža BBC, je moške spodbuditi k skrbi za duševno zdravje, v enem od prizorov pa je William z osebno izpovedjo sam dokazal, kako pomembno je, da tudi moški tega vidika ne zanemarijo in da v stiski poiščejo pomoč.

V pogovoru z nekdanjim nogometašem Marvinom Sordellom (ki je odraščal brez očeta), je William pojasnil svoje izkušnje s travmatičnim dogodkom, ko je v prometni nesreči leta 1997 izgubil mamo, princeso Diano.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marvin Sordell (@marvinsordell) on

"Ko človek preživi tako travmatično izkušnjo, kot je nenadna smrt starša, jo le težko preboli. Ti si odraščal brez očeta, jaz sem zgodaj izgubil mamo in občutki, ki so posledica tega, se vedno znova vračajo in skačejo nazaj."

Pri soočanju z njimi še kako pomembna podpora bližnjih. Močan steber je William našel v svoji soprogi:

"S Kate se neizmerno podpirava in velikokrat mi je pomagala skozi težke trenutke. V njih sva se še bolj povezala in se en ob drugem učila, kako izražati občutke, ki niso vedno prijetni."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate and William (@kateandwilliams) on

Se pa je William, oče treh majhnih otrok, šestletnega princa Georga, petletne princese Charlotte in dvoletnega princa Louisa dotaknil tudi tega, kaj je zanj pomenilo postati starš.

Kot mu je povedal sogovornik, je sam leta 2017 prvič postal oče in se znašel v zadregi, kajti skozi odraščanje ni imel lika očeta ter je nova vloga zanj prinašala veliko neznank. William je izrazil razumevanje glede njegovih dvomov: "Imeti otroka je ena najbolj čudovitih, a hkrati tudi najbolj strašljivih izkušenj v življenju. A dobro ti gre. Tvoj oče bi bil ponosen nate."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on

Dokumentarni film je nastal v okviru Williamove pobude Heads Up, ki je namenjena spodbujanju skrbi za duševno dobrobit športnikov in moške populacije nasploh. Saj, kot je poudaril princ, moški veliko pogosteje, kot ženske, zanemarijo ta vidik zdravja.

Preberite še: Princ Harry in Meghan sta začela vračati denar za obnovo Frogmore Cottage in pa Razkrita zakonska skrivnost Kate Middleton in princa Williama

Morda vas zanima tudi: Kate Middleton: Bila sem tako osamljena


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)